Tri nezdrave greške pri naručivanju hrane dostavom

Umorni ste, pod stresom i gladni. Nakon dugog dana na poslu, vrlo je lako odustati od kuhanja i odlučiti primiti telefon u ruke i nazvati najdražu dostavu…

Iako je hrana koju naručujete dostavom većinom visokokalorična i nedostaju joj hranjive tvari, postoje tri glavne stvari na koje biste trebali obratiti pozornost prilikom jedenja dostavljene hrane, kako biste ipak pojeli malo zdraviju varijantu obroka i osjećali se manje krivima.

1. Pojedete cijeli obrok

Većina restorana koji dostavljaju hranu nudi zaista velike porcije, a nema nikakve potrebe da vi pojedete baš sve što se nudi u toj kartonskoj ambalaži.

“Morate zapamtiti da kad dobijete veliki obrok, on bi vjerojatno trebao nahraniti tri ili četiri osobe. Zato, ako se pokušavate zdravo hraniti, stvarno trebate razmisliti o tome koliko ćete pojesti, a koliko ostaviti”, kaže nutricionistica Rebecca Scritchfield.

To ne znači da ste osuđeni na minijaturne obroke, nego dodajte više povrća, a manje ugljikohidrata kao što su tjestenina i riža. Pazite da unesete dovoljno bjelančevina i s dobro uravnoteženim obrokom ne biste trebali imati problema ni s kilogramima ni zdravljem.

2. Zatomljujete sve svoje želje

Ako vam se jede masna hrana Scritchfiled tvrdi da se ne trebate u potpunosti oduprijeti svojim željama. “Postoje neke dobrobiti udovoljavanju željama tijela, samo vi trebate ostati onaj tko kontrolira situaciju.”

To znači da ako nosite hranu doma odolite dovoljno da ne pojedete pola obroka u autu. “Dođite doma, sjednite za stol i na miru uživajte u hrani”, kaže Scritcfield.

3. Jedete dok ste dekoncentrirani

Kad jedete sami vrlo ćete se jednostavno prejesti. Kako ne biste pretjerali, izvadite hranu na tanjur, sjednite i pripremite se kao da ćete objedovati u društvu, a nemojte si naći neku drugu zanimaciju kao što su televizija ili internet.

“Ovo je sve dio normalnog objedovanja koje vam omogućuje da regulirate koliko ćete toga pojesti”, objašnjava Scritchfield i dodaje: “Ako treba upalite svijeće i pustite veselu glazbu i shvatite da je vrijeme za večeru i da možete uživati u onom što se nalazi za vašim stolom.”.

Povratak na Net.hr