Juha od tikvica
Sastojci:
- 4 žlice neslanog maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 8 do 9 režnja nasjeckanog češnjaka
- 4 srednje tikvice, narezane tanko
- 4 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- sol i papar
Recept za obrok na žlicu kojem nitko neće moći odoljeti
(Foto: Profimedia)

Priprema:
1. Rastopite maslac u velikom loncu od 4 litre na srednjoj vatri. Kada se zagrije, dodajte narezani češnjak i luk i pirjajte dok ne postane mekan i proziran. Neka toplina bude niža kako češnjak ne bi potamnio. Kad je luk mekan, dodajte tikvice i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte temeljac i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
2. Zatim pustite da se malo ohladi, a zatim uzmite štapni mikser i sve pomiješajte i usitnite.
3. Dodajte đumbir, sol i papar. Juhu možete odmah poslužiti, ali bit će i odlična nakon jedne noći u hladnjaku.
Dobar tek!