Piletina i tikvice
Ovaj je obrok gotov za 40 minuta te je savršen za brzinski obiteljski ručak. U nastavku vam donosimo potrebne sastojke za četiri osobe.
(FOTO: www.profimedia.hr)
- 0,5 kg pilećeg filea
- 1 veća tikvica
- 5 cherry rajčica
- žličica soli, prstohvat papra
- žlica peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 dcl vode
- 1 grčki jogurt (150 grama)
- 40 grama naribanog parmezana (jedna vrećica)
Narežite cherry rajčice na male komade, češnjak na sitne kockice, a piletinu na trakice dužine i debljine palca. Operite tikvicu te je narežite na široke rezance koje onda posolite. Na tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte piletinu, sol, papar, pola češnjaka te pržite pet minuta.
Na drugoj tavu ugrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak (popržite ga), a onda ubacite grčki jogurt naribani sir i peršin. Nakon dvije minute dodajte smjesu piletine i tikvice.
Zapečene tikvice s mljevenim mesom
U nastavku vam donosimo kako napraviti zapečene tikvice s mljevenim mesom.
(FOTO: www.profimedia.hr)
- 3 veće tikvice
- 2 žlice ulja
- 400 g mljevenog mesa
- 500 dl gotovog bešamel umaka
- po potrebi malo vrhnja za kuhanje
- 200 g mini rajčica
- 100 g naribanog sira
Operite tikvice, narežite ih po dužini na tanke ploške te poslažite u posudu koju ćete staviti u pećinicu koju zagrijte na 200 stupnjeva. Onda zagrijte ulje u tavi i popržite mljeveno meso. Ulijte gotov umak i miješajte dok malo ne prokuha pa njime prelijte tikvice.Možete umiješati i malo vrhnja za kuhanje. Operite rajčice, prepolovite ih i raspodijelite po tikvicama i umaku, pospite naribanim sirom i pecite u pećnici 30 minuta.
Punjene tikvice
Punjene tikvice su veoma interesatno jelo (i izgledom i okusom), a uopće nisu teške za pripremiti. Za jelo je potrebno:
- 5 tikvica
- pola kilograma mljevenog mesa
- češnjak
- crveni luk
- jaje
- pasata od rajčice
- sir
- (FOTO. www.profimedia.hr)
Operite tikvice, prepolovite ih i izdubite. Nasjeckajte luk i tri češnja češnjaka te ih malo dinstajte na ulju. Onda dodajte mljeveno meso pa ostatke tikvice koje ste izdubili te promiješajte. Kada meso potamni dodajte malo vode i 1dl pasate od rajčice i začine po želji. Ostavite oko pola sata na štednjaku.
Zatim mesom napunite tikvice te ih premažite jajetom i naribajte sir i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva dok sir ne potamni.