DRUGI SLIJEDE NJEZIN PRIMJER

TETOVAŽA ZA GLUHE: Maleni znak iza uha obavijest je svima da osoba ne čuje

Jedna je djevojka došla na genijalnu ideju kako da malenom decentnom tetovažom upozori svoju okolinu da joj se ne obraća na lijevo uho, jer na njega ne čuje. Tetovaža za gluhe tako je postala još jedan način komuniciranja s okolinom, a ideju su prihvatile brojne gluhe osobe.

Ona je ispod lijevog uha istetovirala zvučnik kakav smo naviknuti gledati na našim elektroničkim uređajima. Dosadilo joj je objašnjavati kako ne čuje na lijevo uho, pa je ovo, smatra, simpatičan način da upozori ljude da joj ne pričaju na lijevu stranu, jer ih tada ne čuje.

“Budući sam gluha na lijevo uho, smatrala sam kako je ovo simpatičan način da poručim svijetu da mi se ne obraćaju na lijevu stranu”, napisala je u komentaru fotografije djevojka.

Slične probleme imaju i drugi, pa si je ovaj mladić istetovirao prekriženi mikrofon koji također upućuje okolinu da mu ne govore u lijevo uho, na koje on ne čuje.

Jedan drugi čovjek odlučio je biti doslovan pa si je dao istetovirati riječ gluh iza lijevog uha, s istom namjerom kao i djevojka s početka priče.

Povratak na Net.hr