Što sve sprečava i liječi rajčica!

Od koncentrata za pripremu popularne juhe pa do vrijednog suplementa, to put koji je prošla crvena boja rajčice.

25.10.2011.
14:30
VOYO logo

Da bi likopen mogao biti industrijski obrađen, trebalo je postići visok stupanj koncentracije putem ekstrakcije, u čemu su uspjeli izraelski istraživači.

Rajčica je odlična hrana jer može odigrati važnu ulogu u prevenciji raka. Prema nedavno provedenoj analizi koja je kombinirala rezultate 21 studije, muškarci koji su konzumirali veće količine svježe rajčice imali su 11% manji rizik za razvoj raka prostate. Uz likopen, rajčica sadrži i druge hranjive tvari koje blagotvorno djeluju na zdravlje srca, poput beta karotena, http://www.dijeta.co/vitamin-c/, http://www.dijeta.co/kalij/, http://www.dijeta.co/folna-kiselina/, prehrambenih vlakana i vitamina B6. Iako se čini da likopen igra glavnu ulogu u zaštiti od raka prostate, te ima sposobnost aktiviranja jetrenih enzima koji sprječavaju razvoj raka, istraživači vjeruju da je za blagotvorno djelovanje rajčice na zdravlje zaslužna čitava lepeza hranjivih tvari koje sadržava ova biljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dijeta.co/likopen/

Vezani članci:

arti-201106070002006 arti-201110040713006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike