nikad dosta tikvica /

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ne postoji takva stvar kao što je previše tikvica. Zato vam donosimo tri vrlo jednostavna recepta za vruće ljetne dane u kojima ćete uživati. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

19.7.2019.
11:45
www.profimedia.hr
VOYO logo

Popečci od tikvica s fetom i koprom

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 velika jaja
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice svježeg kopra
  • 1/2 šalice smrvljenog feta sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 šalice brašna

(Foto: Profimedia)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/7e4e955320e963526741f9b533cb65b5_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo. 

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špageti s tikvicama i češnjakom

Sastojci: 

  • tikvica
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • špageti
  • parmezan
  • sol i papar

(Foto: Profimedia.hr)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/2fd34c976069a4de9a0c86fa97aba2d2_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

1. Naribajte tikvice, a zatim ih posolite i pustite da stoje desetak minuta. Rukama iscijedite višak tekućine. Tjesteninu skuhajte al dente

2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i zatim dodajte nasjeckani češnjak.

3. Dodajte tikvice, sol i papar.  

4. Kada su tikvice gotove, dodajte špagete i soli ako je potrebno. 

5. Servirajte toplo i dodajte parmezan.

Dobar tek!

Pirjane tikvice s parmezanom

Sastojci:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 4 srednje tikvice
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • sušeni timijan
  • 1/4 šalice naribanog parmezana

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/d0976a94afffcd1783eca3bcf373c230_view_article_new.jpg?v=24

Priprema: 

1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na niskoj temperaturi. Pirjajte lagano luk dok ne postane staklast, dodajte tikvice, sol, papar. 

2. Pirjate oko 10 do 11 minuta i dodajte začine prema želji. Na kraju pospite parmezan i uživajte.

Dobar tek!

FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo