Popečci od tikvica s fetom i koprom
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1 čajna žličica soli
- 2 velika jaja
- 2 mlada luka
- 2 žlice svježeg kopra
- 1/2 šalice smrvljenog feta sira
- 1 režanj češnjaka
- 1/4 žličice crnog papra
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 šalice brašna
(Foto: Profimedia)
Priprema:
1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.
2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Špageti s tikvicama i češnjakom
Sastojci:
- tikvica
- maslinovo ulje
- češnjak
- špageti
- parmezan
- sol i papar
(Foto: Profimedia.hr)
Priprema:
1. Naribajte tikvice, a zatim ih posolite i pustite da stoje desetak minuta. Rukama iscijedite višak tekućine. Tjesteninu skuhajte al dente.
2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i zatim dodajte nasjeckani češnjak.
3. Dodajte tikvice, sol i papar.
4. Kada su tikvice gotove, dodajte špagete i soli ako je potrebno.
5. Servirajte toplo i dodajte parmezan.
Dobar tek!
Pirjane tikvice s parmezanom
Sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 4 srednje tikvice
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- sušeni timijan
- 1/4 šalice naribanog parmezana
(Foto: Profimedia)
Priprema:
1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na niskoj temperaturi. Pirjajte lagano luk dok ne postane staklast, dodajte tikvice, sol, papar.
2. Pirjate oko 10 do 11 minuta i dodajte začine prema želji. Na kraju pospite parmezan i uživajte.
Dobar tek!