Upotrebom kozmetičkih pripravaka koje ćete smiješati od voća i bilja u vlastitoj kuhinji izbjeći ćete umjetne sastojke, parfeme, kemikalije i konzervanse koji mogu naštetiti koži.
Dodavanjem bilo koje prirodne voćne kiseline u bilo koji recept za njegu kože snažno se povećava djelotvornost kućnih pripravaka. Vrlo jednostavno je pripraviti djelotvorni tonik za kožu, osvježavajuću masku ili iskoristiti svježe voće kao sastojak za kremu spravljenu u vlastitoj kuhinji.
Bilo da je riječ o jabučnoj kiselini, laktičnoj kiselini iz većine mliječnih proizvoda, limunskoj kiselini iz agruma (sužava proširene i začepljene pore, posvjetljuje kožu i čini je mekom, uspješno posvjetljava staračke pjege, ožiljke od prišteva i pjegice) ili tartarnoj/vinskoj kiselini iz grožđa, njihova prirodna kiselost sadrži sastojke za pomlađivanje kože.
Osnovni recept: • Iscijedite jedan ili više agruma, poput limuna, naranče ili grejpa.
• Izaberite jednu ili niz biljaka koje ćete namočiti u soku, ružmarin, žalfiju, majčinu dušicu, mentu ili mažuran.
• Izaberite jednu ili više vrsta cvjetova, kamilicu, ružu, šipak, stolisnik.
Sve izabrane sastojke stavite u sterilnu bočicu i ostavite nekoliko sati da se sokovi prožmu.
Možete koristiti odmah, a ostatak čuvati u hladnjaku i do sedam dana.
Prethodni članci:
arti-201001120374006 arti-201001111109006 arti-200901300301006