izazov pokreni / Pridružite se još jednom izazovu: Trkači poklanjaju kilometre za dječje proteze

Image
Foto: Promo

Pozivaju se svi trkače da pokažu svoju strast i prikupljanjem kilometara doprinesu nabavci proteza za djecu s invaliditetom

30.4.2019.
13:00
Promo
VOYO logo

Djeca s amputiranim donjim ekstremitetima u Hrvatskoj ne mogu ravnopravno sa svojim prijateljima trčati i aktivno sudjelovati u njihovim radostima i zafrkancijama.  

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska poziva stoga sve trkače da sudjelovanjem u izazovu PoKRENI – Pokloni svoje kilometre pokažu koliko je važno i nužno kretanje i tako podrže svu djecu s amputacijom donjih ekstremiteta. Svoju strast za trkaćim koracima ujedno mogu pretočiti u motivaciju prijatelja da se i oni odvaže na redoviti aktivni život i zajedničkim sudjelovanjem u izazovu ukažu široj zajednici koliko ti mališani školske dobi zaslužuju proteze za isti početak, kao što ga imaju i sva druga djeca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zahvaljujući tim udruženim prijeđenim kilometrima GRAWE Hrvatska donirat će 100.000 kuna Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) za nabavku aktivnih pomagala i proteza upravo za djecu s amputacijom donjih ekstremiteta. Svi ljubitelji trčanja mogu se uključiti u petu dobrotvornu akciju i marljivo prikupljati 100.000 kilometara na mobilnim aplikacijama Strava i Endomondo sve do kraja kolovoza i još jednog GRAWE noćnog maratona u Zagrebu.

Predsjednica UAZ-a i bivša paraolimpijka, Ana Sršen pojasnila je projekt koji razvijaju s naglaskom na pravo na igru svakog djeteta: „U našem projektu 'Igraj se sa mnom' želimo omogućiti djeci s amputacijom donjih udova i bez aktivnih pomagala da se uključe u igru. Projekt je također namijenjen onoj djeci koja često provode vrijeme pred računalom, umjesto u igri u prirodi ili na igralištima. Naglasak je stoga na svu djecu jer želimo premostiti ograničenja i povezati ih u igri kao zajedničkoj aktivnosti, za njihov cjelovit razvoj. U igri će djeca s invaliditetom izgraditi samopouzdanje i samosvijest, a djeca bez invaliditeta empatičnost te ćemo kod svih stvoriti naviku igranja i druženja, potičući odrastanje i razvoj društva bez stigmi i podjela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo

(Foto: Promo)

Svi trkači koji žele poticati svijest o zdravim životnim navikama od danas mogu pridružiti svoje trkačke kilometre na aplikaciji Endomondo pod izazovom PoKRENI – pokloni svoje kilometre ili aplikaciji Strava pod klubom PoKRENI, a sudjelovanje mogu podijeliti i na društvenim mrežama uz hashtagove #pokreni i #poklonisvojekilometre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometri se skupljaju do GRAWE noćnog maratona koji se održava 31. kolovoza pod sloganom "Neki drugi svijet" kada će GRAWE Hrvatska na zagrebačkom Bundeku UAZ-u dodijeliti donaciju od 100.000 kuna. Prijave za GRAWE noćni maraton su u tijeku, a mogu se prijaviti i svi oni koji žele istrčati svoju prvu utrku. Na raspolaganju im je posebna disciplina 'Desetinka' od četiri kilometra, a ako već sada krenu trenirati moći će se pridružiti i prekaljenim trkačima koji će uživati u klasičnim duljinama od četvrtine, pola, tri četvrtine ili cijelog maratona. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo