Play ponuda

Prakticirajte ga što više jer je čisti užitak, a smanjit će rizik od srčanog udara

shimmer fallback

Ako ste mislili da je jedina prednost seksa zadovoljstvo, razmislite ponovno, jer imamo novosti za vas. Vođenje ljubavi je jako dobro za zdravlje odraslih ljudi.

14.1.2015.
8:51
Play ponuda

Poboljšava srčano-žilni sustav

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da muškarci koji se seksaju više od dva puta tjedno imaju manje šanse doživjeti srčani udar.

Poboljšava imunitet

Redovito vođenje ljubavi povećava razinu imunoglobulina A koji poboljšava imunitet, pa ćete se lakše obraniti od prehlade i visoke temperature.

Smanjuje stres

Ako ste konstantno pod stresom, pazite da to ne utječe na vaš seksualni život, jer ne samo da će vam seks podići raspoloženje, nego ćete se i lakše nositi s njim i biti sretniji.

Ublažava bolove

Ako koristite glavobolju kao izliku da biste izbjegli seks, prekinite s tim. Radije se seksajte jer kad budete trebali doživjeti orgazam razina hormona oksitocina će se povećati pet puta, a taj endorfin smanjuje bolove.

Promovira dugovječnost

Kad doživite orgazam, otpušta se hormon dehidroepiandrosteron. On poboljšava imunitet, obnavlja tkivo i pomaže da koža ostane mladolika. Muškarci koji barem dva puta tjedno dožive orgazam, žive dulje od muškaraca koji svrše jednom svakih nekoliko tjedana.

Poboljšava cirkulaciju

Budući da se puls ubrzava tijekom seksa, svježa krv dolazi do organa i stanica. I dok se obnavlja 'potrošena' krv, tijelo se također rješava nakupljenih toksina i drugih tvari zbog kojih se osjećate umorno.

Bolje spavate

San koji slijedi nakon seksa će biti puno smireniji, a nakon dobrog sna ćete općenito biti življi i poboljšat će vam se zdravlje.

Više fizičke aktivnosti

Ako vam je vježbanje živa muka, postoji drugi način da se dovedete u red. Da, seks! Redoviti seks će učiniti čuda za vašu figuru, jer s pola sata seksa ćete potrošiti više od 80 kalorija.

Povećat će se razina estrogena i testosterona

Testosteron je hormon koji muškarce čini strastvenima u krevetu. Ne samo da će se oni osjećati bolje u krevetu, nego će im se poboljšati mišićna masa i kosti, održat će srce zdravim i kolesterol na dobrom razini. Kod žena pak, hormon estrogen će ih očuvati od srčanih bolesti i odrediti njihov miris.

Play ponuda
Play ponuda