Peršin i crno vino u prevenciji leukemije

Namirnice bogate prirodnim antioksidansom apigeninom, poput celera, peršina, rajčice i crnog vina, mogu pomoći u prevenciji leukemije, tvrde nizozemski znanstvenici.

8.2.2010.
12:36
VOYO logo

Apigenin je prisutan u nizu vrsta voća i povrća, a u najvećim koncentracijama je prisutan u celeru, peršinu, rajčici i crnom vinu, prenosi poslovni.hr.

Znanstvenici sa sveučilišta u Groningenu proveli su testiranja koja su pokazala da apigenin može zaustaviti razvoj dvaju tipova stanica povezanih s leukemijom te smanjiti izglede za njihovo preživljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flavonoidi zbog antioksidativnih svojstava mogu zaštititi stanice od oštećenja koja im nanose molekule kisika, pojašnjavaju znanstvenici. Neka prethodna istraživanja su apigenin povezala s manjim rizikom obolijevanja od raka jajnika. Rezultate nove studije objavio je časopis Cell Death and Disease.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo