doručak šampiona / Ovo je doručak koji topi kilograme i jesen je pravo vrijeme za njega

Image
Foto: Thinkstock

Umjesto kroasana, kiflica i buhtli iz pekarnice, doručkujte omlet i obogatite ga po preporuci znanstvenika. Kilogrami će ići sami od sebe

24.10.2017.
12:51
Thinkstock
VOYO logo

Nedavno provedena studija pokazala je da su gljive odličan izbor za doručak, ukoliko želite skinuti kilograme. Američki znanstvenici sa Sveučilišta Minnesota htjeli su provjeriti kakav učinak gljive imaju na organizam ako ih jedemo svakodnevno deset dana i pokazalo se da su odličan izbor. S obzirom da je jesen vrijeme od gljiva i sami možete provesti ovaj eksperiment.

Znanstvenici su htjeli provjeriti koliko sitima se osjećaju ljudi koji su za doručak unijeli u organizam proteine iz gljva, a koliko oni koji su jeli meso. Tijekom deset dana 17 žena i 15 muškaraca jelo je dvije porcije šampinjona ili porciju govedine (važno je bilo da je konzumirana ista količina proteina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispostavilo se da su se, oni koji su jeli gljive, duže osjećali sitima od onih koji su jeli meso. Oni koji su jeli gljive nisu morali ništa prizalogajiti do ručka. Naravno, veliku ulogu igra i činjenica da morate pojesti više gljiva od mesa kako bi unijeli u organizam istu količinu proteina, no važno je i reći da gljive imaju puno manje kalorija od mesa.

U svakom slučaju, želite li smršavjeti pravo je vrijeme da dane započinjete omletom s gljivama. Rezultati studije objavljeni su u časopisu Appetite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo