Brojna su istraživanja pokazala kako je dijabetes i razna srčana oboljenja moguće spriječiti pravilnom i uravnoteženom, zdravom prehranom. A jedna od namirnica koja je ustvari jako zdrava i koju bismo trebali redovito konzumirati, a mnogi je izbjagavaju zbog mogućnosti oboljenja od salmonele i kolesterola, su jaja.
No, kolesterol iz jaja, dokazano, ne povećava kolesterol u krvi, a jaja kao namirnicu nipošto ne bismo trebali izbjegavati, već upravo suprotno. Ona su iznimno bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom te su genijalan i učinkovit lijek protiv raznih upala. Također, mogu spriječiti stvaranje štete od strane štetnih radikala u tijelu, a ako želite iz jaja dobiti što više - trebali biste ih jesti na ove načine, preporučaju stručnjaci.
Poširana i tvrdo kuhana
Idealna i za nas najbolja su, navodno, poširana ili tvrdo kuhana jaja, zato što tada imaju najmanje kalorija - s obzirom da im ne dodajemo nikakve dodatne masnoće prilikom pripreme. Također, preporuča se i fritaja pečena na slabijoj vatri i uz dodatak mrvice kokosovog ulja. Jer, znate onu - Svako jutro jedno jaje... Stvarno nam daje zdravlje.