Ovako spremljena jaja su najzdravija: Štite nas od dijabetesa i srčanih bolesti, a imaju i najmanje kalorija

Image
Foto: inmykitchen_ / instagram

Znamo što ćemo sutra jesti za doručak

29.11.2017.
8:00
inmykitchen_ / instagram
VOYO logo

Brojna su istraživanja pokazala kako je dijabetes i razna srčana oboljenja moguće spriječiti pravilnom i uravnoteženom, zdravom prehranom. A jedna od namirnica koja je ustvari jako zdrava i koju bismo trebali redovito konzumirati, a mnogi je izbjagavaju zbog mogućnosti oboljenja od salmonele i kolesterola, su jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kolesterol iz jaja, dokazano, ne povećava kolesterol u krvi, a jaja kao namirnicu nipošto ne bismo trebali izbjegavati, već upravo suprotno. Ona su iznimno bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom te su genijalan i učinkovit lijek protiv raznih upala. Također, mogu spriječiti stvaranje štete od strane štetnih radikala u tijelu, a ako želite iz jaja dobiti što više - trebali biste ih jesti na ove načine, preporučaju stručnjaci.

Poširana i tvrdo kuhana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealna i za nas najbolja su, navodno, poširana ili tvrdo kuhana jaja, zato što tada imaju najmanje kalorija - s obzirom da im ne dodajemo nikakve dodatne masnoće prilikom pripreme. Također, preporuča se i fritaja pečena na slabijoj vatri i uz dodatak mrvice kokosovog ulja. Jer, znate onu - Svako jutro jedno jaje... Stvarno nam daje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike