Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zdravlje /

Oklevetali proizvod koji pomaže i protiv raka

Globalno istraživanje o učinkovitosti mliječnih proizvoda, Global Dairy Platform ukazuje na neopravdano ocrnjivanje mliječnih proizvoda. Pogledajte koliko pomažu zdravlju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Popularni prehrambeni tabui koncentriraju se na manje nečeg – poput soli, masti... No, nutricionisti ističu da zapravo trebamo više misliti što ćemo jesti, a ne što izbjegavati. Treba se koncentrirati na proizvode koji su bogati esencijalnim nutrijentima i pomažu održati zdravlje te poželjnu tjelesnu masu. Jedan od takvih proizvoda je mlijeko.

U Global Dairy Platform stoji: 'Samo u 2011. godini svjedočili smo mnoštvu objavljenih istraživanja diljem svijeta koja su otkrila/potvrdila povoljne učinke mliječnih proizvoda.' Navedimo samo neka:

• Američka studija objavljena u Current Nutrition and Food Science pokazuje da mlijeko osigurava neophodne nutrijente, bez negativnih učinaka na tjelesnu masu kod djece i adolescenata.

• U Australiji znanstvenici su otkrili da konzumacija mliječnih proizvoda s niskim udjelom masti pomaže smanjenju rizika od povišenog krvnog tlaka, a da su istovremeno tekući mliječni proizvodi, bez obzira na sadržaj masti, povezani sa smanjenim rizikom od povišenog krvnog tlaka. Druga je skupina istraživača otkrila da uzimanje mliječnih proizvoda nije povezano s incidencijom debljine među djecom i odraslima.

• U Francuskoj je otkriveno da je visoka konzumacija mliječnih proizvoda i kalcija povezana s nižom incidencijom metaboličkog sindroma, dijabetesa tipa 2 i poremećenim vrijednostima glukoze u krvi.

• Znanstvenici u Švedskoj otkrili su na uzorku od više od 15 000 žena da je dijeta s visokim udjelom masti (uključujući jogurt i mlijeko) povezana sa sniženim rizikom od invazivnog karcinoma dojke. Isto je otkriveno da je konzumacija mliječnih proizvoda povezana sa nižim rizikom od kardiovaskularne bolesti.

• Kanadska studija je otkrila da žene koje uzimaju najmanje 2 serviranja mliječnih proizvoda na dan imaju manje visceralne masne stanice od žena koje konzumiraju manje mliječnih proizvoda, dok je studija na premenopauzalnim ženama crne rase u SAD-u pokazala da je uzimanje niskomasnih mliječnih proizvoda povezano s manjim postotkom masti u tijelu.

• Nedavno je objavljeno istraživanje provedeno u Danskoj prema kojem konzumacija sira ne povećava koncentracije ukupnog i LDL kolesterola u plazmi.

Mliječni proizvodi ne samo da hrane ljude tijekom cijelog životnog vijeka već cijela mliječna industrija pomaže promoviranju socijalnog, ekonomskog i javnozdravstvenog napretka. http://www.vitamini.hr/

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike