Evo još jednog dokaza da Hrvati nisu lijeni

Ako ste pomislili da bi svi dali otkaz da dobiju na lotu – varate se! Naša anketa pokazala je da bi otkaz dalo samo 37 posto čitatelja net.hr-a, a čak 42 posto čitatelja bi nastavilo raditi!

30.10.2012.
10:15
VOYO logo

Analiza potrošnje i investicija tri tisuće sretnika koji su od 1994. u Velikoj Britaniji postali milijunaši na lutriji pokazala je da je među dobitnicima najpopularnija marka automobila Audi, SAD im je omiljena destinacija za putovanja, a gotovo trećina ima jacuzzi u svom domu.

Studiju je objavila britanska lutrija kako bi obilježila tritisućiti milijunski dobitak na lutriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija je pokazala da je nakon njihovog dobitka titulu milijunaša ponijelo još 3.780 ljudi, uključujući djecu, obitelj i prijatelje.

Kupili su gotovo osam tisuća kuća, 17.190 novih automobila i 300 karavana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A možda je najveće iznenađenje to što je samo 59 posto dobitnika na lutriji odmah dalo otkaz i prestalo raditi. Nastavilo ih je raditi 19 posto, a 31 posto ih se posvetilo volonterskom radu.

Ponukani tim rezultatima, zanimalo nas je kako po tom pitanju dišu naši čitatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, u anketi u kojoj je sudjelovalo više od tri i pol tisuće čitatelja net.hr-a, 37 posto njih bi po dobitku milijuna na lotu odmah dalo otkaz i uživalo. No, čak 42 posto čitatelja smatra da bi unatoč dobitku nastavili raditi jer 'ne bi mogli bez posla'. Preostalih 21 posto posvetio bi se humanitarnom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo