'NIJE BILO VAGE NA KOJOJ SAM SE MOGAO IZMJERITI' / Prava inspiracija: Pobijedio je traume, sva ružna sjećanja iz djetinjstva, te se u samo tri godine promijenio iz korijena

'Dosegnuo sam u jednom trenuku težinu od čak 230 kilograma, više nije bilo ni te vage na kojoj sam se mogao točno izmjeriti', priznao je

24.6.2021.
7:19

Amerikanac Stephen Vysocky (34) izazvao je niz reakcija na Twitteru objavom u kojoj je pokazao koliko se promijenio u samo tri godine. Od izrazito debelog čovjeka postao je isklesani tip, a njegov je preobražaj zainteresirao i novinare portala Men's Health.

Vysocki im je otkrio kako mu je to uspjelo, ali i što je dovelo do silne pretilosti.

"Prekomjernu tjelesnu težinu sam počeo dobivati još u osnovnoj školi. Nisam imao prijatelja, a ostala djeca su prema meni bila nemilosrdna. Često bi se znala okomiti na mene, pa sam se počeo tješiti hranom. I pritom nisam imao pojma da se naprosto napuhavam", rekao je u uvodu i nastavio:

"Da, u osnovnoj školi je bilo teško, ali u srednjoj je postalo još teže. Školske kolege su bile još zločestije, a moja navika pretrpavanja brzom hranom me u potpunosti preuzela. Ni sam ne znam koliko sam tada težio, ali nosio sam 3XL odjeću", nadovezao se i nastavio:

"U zrelijim godinama sam shvatio što činim, nastojao ostaviti to iza sebe, prekinuti s prežderavanjem, ali mi nikako nije uspijevalo. Postao sam vrlo depresivan, te sam nastavio tražiti utjehu u katastrofalnoj prehrani. Pokušavao sam, vježbao, bio na dijetama, ali me uvijek nešto vraćalo na početak.

'U teretani mi se na trenutke znalo činiti da ću umrijeti'

Tako je bilo i 2018. godine nakon prekida s curom. Tek što sam počeo primjećivati napredak, vratio sam se na staro. Dosegnuo sam težinu od čak 230 kilograma, više nije bilo ni te vage na kojoj sam se mogao točno izmjeriti", istaknuo je Vysocki i otkrio tko ga je spasio:

"Bio je to moj najbolji prijatelj Daniel. Doslovno me odvukao u teretanu, doslovno. Bilo je dana kada mi se nije dalo tamo ići, bilo je teško, ali sam se počeo tjerati. Uspinjao sam se i padao, ali bih se vraćao.

"Sjećam se i prvih dana u teretani. Gubio bih dah nakon svega pet minuta, na trenutke mi se znalo činiti i da ću umrijeti, ali sam naposljetku uhvatio ritam i usredotočio sam se na bolju ishranu. Izbacio sam sokove, a uz njih i brzu hranu.

'Danas težim 120 kilograma, gotovo upola manje'

Čak nisam koristio ni osobnog trenera tijekom procesa, sam sam osmislio program inspiriran savjetima koje sam našao na YouTubeu. Tako sam već do kraja 2019. godine skinuo 45 kilograma, a danas težim 120 kilograma, gotovo upola manje".

Istina, tijekom pandemije se nije moglo u teretane, ali sam zamjenu našao u drugim aktivnostima, primjerice u džogiranju. Tijelo me više ne boli, mogu hodati bez patnje, svakodnevno se bolje nosim sa stresom, imam puno više samopouzdanja i nikada u životu nisam bio sretniji", zaključio je svoju lijepu priču i proučio ostalima:

"Ako je meni pošlo za rukom, može i vama. Započeti je pola dobivene bitke. Bio sam jedn od najljenijih osoba na svijetu, ali jednom nakon što sam postavio ciljeve, više nisam znao stati".

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali