Iako je pire od spinata vjerojatno najpopularniji nacin pripreme u ovom podneblju, mozete ga upotrijebiti i na razlicite nacine kako biste dobili zdrav, hranjiv, ali i saren obrok.
Jeste li ikada probali rizu od spinata? Ili ga kuhati uz krumpir i bundevu? Mozda biste ga jednostavno trebali dodati u sendvic, tamo se isto jako dobro uklapa.
Kada vam se bas ne priprema obilno jelo, dovoljno je poprziti spinat na maslinovom ulju, zaciniti cesnjakom i svjeze mljevenim crnim paprom i posluziti uz sendvic sa sirom. Takoder, od spinata mozete napraviti odlican umak.
Zasto je tako bitno jesti spinat zimi? Vitamin A neophodan je za rast kose i kozu koja je zimi posebno osjetljiva. Vitamin C, osim sto jaca imunitet, doprinosi i rastezljivosti koze i sprecava pucanje.
Vitamin K neophodan je za zdrave kosti, a manjak ovog vitamina moze doprinijeti laksim lomovima, sto bi posebno trebalo zabrinjavati one koji planiraju na skijanje.
Zbog toga ne cekajte vise niti trenutka vec pronadite nacin da dodate spinat svojem nacinu prehrane.