Maramice za uklanjanje šminke su najgori proizvod na tržištu, a evo i zašto

Žao nam je žene, ali ovaj je proizvod bolje ne kupovati

25.8.2017.
14:00
Thinkstock, VladimirFLoyd
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako bih potvrdila svoje sumnje u beskorisnost maramica za uklanjanje šminke, novinarka Amber Rambharose okrenula se za pomoć doktoru Joshui Zeichneru, direktoru kozmetičkog i kliničkog istraživanja za dermatologiji u bolnici Mount Sinai.

Dobri joj je doktor otkrio kako maramice za skidanje šminke zapravo ne čiste kožu, već razmazuju šminku, prljavštinu i mrtve stanice, ostavljajući za sobom kožu nadraženom. Prema Zeichneru, maramice za skidanje šminke mogu uzrokovati iritaciju kože lica zbog konzervansa koji sprječavaju mikroorganizme da ih kontaminiraju. Neke maramice tako sadrže kemikalije koje oslobađaju formaldehid, solubilizatore, surfaktante i emulgatore.

Dakle, loše se stvari kod maramica nalaze u njihovim sastojcima, zbog čega je nakon njihovog korištenja obavezno upotrijebiti ostala sredstva za čišćenje kako bi se umanjio rizik od razvoja kožne upale, kaže Zeichner. No, način na koji većina koristi maramice također igra značajnu ulogu jer grubost, isto tako, može izazvati iritacije. "Trljanje može uzrokovati slabije upalne procese koji s vremenom mogu uzrokovati pigmentaciju kože ili čak pojavu bora", rekao je Zeichner.

Iako razloga za njihovo korištenje ima, Zeicher ipak savjetuje da je u krajnjoj nuždi i njih bolje koristiti nego zaspati našminkana. Naime, ništa toliko ne oštećuje kožu kao šminka koja nije uklonjena. Međutim, kako nakon svega pročitanog uopće koristiti loš proizvod? Novinarka zato predlaže alternativu maramicama i savjetuje kako je bolje u slučaju nužde pored kreveta imati blazinice i miceralnu vodu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali