bolje spavajte / Jedina poza iz joge koja vam je potrebna za dobar san

Image
Foto: profimedia.hr

Ako ste previše zauzeti da biste uklopili u život i vježbanje joge, dobra vijest je da možete poboljšati san samo jednom pozom

29.1.2020.
16:50
profimedia.hr
VOYO logo

Želite li bolje spavati? Istraživanje s Harvarda otkrilo je da su ispitanici koji su osam tjedana radili jogu spavali bolje i dulje od onih koji nisu vježbali.

Ako ste previše zauzeti da biste uklopili u život i vježbanje joge, dobra vijest je da možete poboljšati san samo jednom pozom: noge uz zid ili Viparita Karani. Ova se asana smatra nježnom inverzijom i iako se obično vježba na kraju sata joge, ona sama može biti korisna za opuštanje tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste u stanju opustiti um, lakše ćete opustiti tijelo. Podignute noge uz zid prije nego što krenete na spavanje ili usred noći ako ne možete zaspati. Dodajte još duboko disanje i učinci će biti još bolji. Ovu pozu mogu prakticirati mnogi ljudi.

Image
Foto: www.profimedia.hr

(Foto: Profimedia.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noge nemojte držati jako čvrsto, tek toliko da su okomite. Ako se borite da noge držite uspravno, uzmite traku ili nešto slično i stavite je oko nogu tik ispod koljena te ju lagano zategnite kako biste noge držali ispravno. Nježno zatvorite oči, a zatim opustite tijelo i duboko dišite- Oslobodite se ukočenosti ako je osjećate u tijelu. 

Ostanite u ovoj pozi od5 do 20 minuta, omogućujući da vam se dah vrati u normalu zadnjih nekoliko minuta. Ostanite prisutni uz osjećaj smirenosti i mira koji ova poza donosi. Kad ste spremni izaći iz poze, savijte koljena na pola prema prsima i prebacite se na jednu stranu. Koristite ruke kada se odlučite za drugi položaj, krećite se polako i pažljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo