Grah Zahvaljujući proteinima, topljivim vlaknima i željezu grah je jedan od najzdravijih namirnica na planeti i zaslužuje da se češće nađe na vašem tanjuru.
Chia sjemenke Ove sjemenke bogate su vlaknima, omega-3 masnim kiselinama, kalcijem, fosforom i magnezijem pa ih vrijedi potražiti i u ubaciti u prehranu.
Djevičansko maslinovo ulje Opće je poznato da je maslinovo ulje zdravo i smanjuje kolesterol te pomaže u reguliranju razine inzulina. No, ono može biti i zaštita protiv raka zbog svog bogatstva polifenolima. Ipak, morate imati na umu da nije svako maslinovo ulje koje se prodaje u trgovinama čisto maslinovo ulje već ih se miješa s drugim biljnim uljima.
Tef Sjemenka tefa ima više kalcija od bilo koje druge žitarice. Može se koristiti umjesto riže, kvinoje ili bilo koje druge žitarice.
Bademi Bademi imaju više kalcija i vlakana od drugih orašastih plodova te odlično idu u slatkim i slanim jelima.
Alge Alge su možda najzdravija hrana koja se rijetko jede. Njene prednosti su visoke razine kalcija, vitamina A i C te joda, piše huffingtonpost.com.