Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
IZNIMNO OPASNO: /

Evo zašto ne smijete duplo prokuhavati ili pustiti vodu da dugo ključa

Kuhala za vodu su sastavni dio većine kućanstava. Zasigurno vam se barem jednom dogodilo da prokuhate vodu pa zaboravite jeste li to učinili, pa opet uključite kuhalo…

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Premda ste možda mislili kako ćete duplim prokuhavanjem vode uništiti više štetnih tvari, to je zabluda. Naime, umjesto da se riješite štetnih materija, dugim ili višestrukim prokuhavanjem povećavate njihovu koncentraciju!

Čak i zdravi minerali na taj način će postati štetni, poput kalcija koji dovodi do kamenaca u organizmu ukoliko takvu vodu češće konzumirate.

Evo što se u vodi povećava njezinim dugim i duplim prokuhavanjem!

1. Arsen

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, lezijama kože pa čak i do raka.

2. Nitrat

Visoka temperatura ih pretvara u nitrosamine, koji su kancerogeni – pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, gušteraču, želudac, izaziva leukemiju…

3. Fluorid

Neka znanstvena istraživanja su potvrdila da fluorid utječe na smanjenje neuroloških i kognitivnih funkcija, smanjenje plodnosti i inteligencije kod djece.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike