Nezadovoljna cijenom batata, vlasnica OPG-a Diana Prpić odlučila je podiguti njegovu vrijednost. Iskoristila je iskustvo koje ima u pravljenju džemova, batatu dodala čokoladu i dobila originalni proizvod.
"Cijena batata ekološkoga i komercijalnog uzgoja je identična i s tim nisam bila zadovoljna pa je došla ideja i prvo je nastala crna batela. Svi su sastojci ekološki, dobara je za djecu, za trudnice, za bolesne za sportaše. Nama je i cilj da bude svakodnevna namirnica na stolu svih dobih skupina jer ona je naša bombica zdravlja", kaže Diana.
Dnevno napuni najmanje 140 staklenki. Proizvodi i vegansku
verziju.
Iako je počela proizvodnju tek prije pet mjeseci, Batelu
traže i izvan Hrvatske.
"Od malih ljudi ovako za njihove potrebe do jedne privatne bolnice u Luksemburgu, preko Londona čak je i Australija u pitanju. To je sve u zraku, ali nadamo se da će sletjeti", otkriva poduzetnica.
Cijela proizvodnja počinje izvan Dianine kuhinje - uzgajanjem sadnica batata.
"Ljudi to ne bi vjerovali, ali ako nema ovoga klijališta, ako nema sadnica nema niti ploda, a onda niti batele", objašnjava vlasnica OPG-a.
Pročitajte još:
- Nutricionistkinja Matković Melki: 'Kolesterol više nije negativac u prehrani'
- Krema od avokada: zdrava baza za brojna jela, pogodna i za vegane
- Donosimo namirnice koje nutricionisti ne daju svojoj djeci: ova hrana može uzokovati velike probleme
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!