Možda postoji nada / Genijalna ideja: mamin trik kako smiriti bebu kad joj izbijaju zubići postao viralni hit

Image
Foto: Facebook/Emelia Jackson

Rast zubića težak je period - i za bebu koju boli, a i za iscrpljene roditelji koji će pokušati sve kako bi bebi olakšali izbijanje zubića

30.1.2018.
10:50
Facebook/Emelia Jackson
VOYO logo

Postoje razni proizvodi za olakšavanje nicanja zubića, poput gelova i gumenih igračaka, no to su samo kratkotrajna pomagala. 

"Dijete u tom periodu, koji može trajati i do nekoliko tjedana dok zubić ne iznikne, pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite rukice ili gumene predmete. Dok ne nikne zubić na tom mjestu u ustima je prisutan otok i crvenilo", objašnjava Ivana Cekić, dr.med.dent iz Ordinacije Cekić. Kad zubići krenu rasti: koji su simptomi nicanja prvih zubi kod beba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sretni smo što možemo objaviti, da možda ipak postoji nada. Zahvaljujući Emelii Jackson, pametnoj mami iz Evereta, u Washingtonu, imamo novi jednostavani način da beba ostane smirena i sretna tijekom faze izbijanja zubića - i to je savršeni 'trik' koji možete pokušati, ako ništa drugo nije upalilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako vašoj bebi izbijaju zubići, mame stavite malo vode u dudu varalicu i zatim ju stavite u zamrzivač nekoliko sati", napisao je Jackson u sada viralnom Facebooku statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duda varalica o kojoj Emelia Jackson govori jest Phillips Avent "Soothie" (tri dolara na Amazonu) i to su dude koje mnoge bolnice daju novim mama u Americi nakon što su njihove bebe rođene.

"Ako možemo pronaći jeftine, lake trikove, zašto ne?", rekla je Jackson za Scary Mommy. "Mi mame se moramo držati zajedno, tako da mi je drago što sam pomogla nekolicini ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke majke bile su zabrinute jer bi, nakon što se led otopi, beba mogla povući naglo vodu, ali Jackson uvjerava da su dude potpuno sigurno. "Budući da postoji toliko mnogo ljudi koji se brinu misleći da moj mali čovjek pije vodu, želim vam pokazati da nema nikakve rupe u ovoj dudi. Apsolutno nema načina da dijete dobije vodu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo