Evo što vaš grudnjak govori o vašoj inteligenciji

Razna istraživanja koja su proveli znanstvenici, pokazala su kako neke ljudske fizičke osobine mogu mnogo toga reći o intelektualnim mogućnostima određene osobe, ali i sklonost određenim bolestima.

Grudi

Kada čujete komentar kako je neka žena ‘obdarena’, pomislite li da je riječ o veličini njezinih grudi ili kapacitetu mozga? Pretpostavite li da se radi i o grudima i o mozgu, bit ćete u pravu, barem tako tvrdi istraživanje provedeno na University of Chicago. Sociolozi su skupini od 1.200 žena dali testove inteligencije. Rezultati su pokazali kako su žene s većim grudima u prosjeku imale 10 bodova više od ostalih.

Struk

Osobe s tanjim strukom živjet će duže, kaže studija objavljena u časopisu Archives of Internal Medicine. Prema istraživanju, veći opseg struka je povezan s većim rizikom smrtnosti. Pipaziti osobito trebaju žene.

Pupak

Mjesto gdje se nalazi pupak može ukazivati je li osoba bolji plivač ili trkač, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Design and Nature and Ecodynamics, osoba kojoj je pupak postavljen višlje ima i višlje postavljen centar za ravnotežu te duže noge i zato će brže trčati. Oni kojima je niže postavljen pupak, brže će plivat jer imaju duži torzo.

Bokovi

Prema istraživanju koje je proveo University of Leeds, a u kojem su sudjelovale žene između 18. i 26 godina, žene koje imaju šire bokove imaju i više seksualnih partnera te avantura za jednu noć.

Bedra

Osobe s debljim bedrima imaju manji rizik od obolijevanja od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2, navodi se u istraživanju objavljenom u časopisu British Medical Journal.

Kosa

Crvenokosi ljudi jače osjećaju bol, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Journal of American Dental Association. Znanstvenici su otkrili da je genetska mutacija koja je odgovorna za crvenu kosu povezana s načinom na koji mozak procesuira bol. Osim toga, nedavna studija objavljena u časopisu Nature Genetics pokazala je kako ne postoji veza između boje kose i inteligencije.

Povratak na Net.hr