Tortelini minestrone
Sastojci:
- dvije žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 mrkva
- 2 stabljike celera
- pola litre pilećeg temeljca
- žlica koncentrata rajčice
- konzerva graha
- 1 tikvica
- 2 šake baby špinata ili dva velika lista kelja
- tortelini sa sirom
- sol, papar, ostali začini
Postupak:
Zagrijte ulje, dodajte luk narezan na sitno, mrkvu narezanu na kolutove i stabljike celera također, te dinstajte dok se luk ne zastakli pa dodajte češnjak. Ako ćete koristiti kelj, sad ga dodajte (izrezanog na trakice), ako ne, dodajte tikvicu, koncentrat rajčice te još malo prodinstajte. Ulijte temeljac, dodajte grah, kuhajte još 15-ak minuta pa dodajte torteline i mladi špinat. Posolite i popaprite pa kuhajte dok tortelini ne omekšaju. Prije posluživanja u minestrone s tortelinima naribajte parmezan.

Foto: www.profimedia.hr
(FOTO: www.profimedia.hr)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa