Četvrtina zaposlenih oboljet će jer ne ide na pauzu

Bolna leđa, problemi s ligamentima, pretilost, srčane bolesti i depresija prijete četvrtini zaposlenih Britanaca jer tijekom dugog radnog vremena uopće ne ide na pauzu.

10.6.2010.
15:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britansko istraživanje pokazuje da jedan od četiriju zaposlenika oštećuje svoje zdravlje radeći po cijeli dan bez pauze. Ovo dovodi do rizika od većih zdravstvenih problema, uključujući bol u leđima, pretilost, srčane bolesti i depresiju.

Više od polovice od 3.000 ispitanika u anketi reklo je da odlazi na posao iako se osjeća bolesno ili su pod jačim stresom. Četvrtina ispitanih uopće ne odlazi na pauzu za ručak.

Glavni razlog pretjeranog rada je to što ih poslodavci zasipaju poslovnim zadacima ili zato što nema dovoljno zaposlenih za količinu zadanog posla.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju da prekovremeni rad i sjedenje za stolom bez pauze predstavlja ozbiljan rizik za naše zdravlje. Dakako, polovica ispitanika to zna i smatra da su fizički bolovi koje već osjećaju posljedica nepravilnih položaja dok sjede ili stoje na poslu. Među njima je 41 posto reklo da im fizičku bol produbljuje stres povezan s poslom.

Što možete napraviti? Dok ste na poslu izvedite barem nekoliko jednostavnih pokreta rastezanja dok sjedite – ponovite ih pet do 10 puta. I krenite na pauzu – a posao ćete kasnije brže obaviti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali