Play ponuda

Četiri namirnice koje morate izbaciti iz prehrane i to odmah

shimmer fallback
6.10.2014.
6:40
Play ponuda

Gazirana pića

Jeste li znali da su gazirana pića krcata praznim kalorijama koje dobivamo iz kukuruznog sirupa bogatog fruktozom?! Štoviše, trebali biste prestati piti gazirana pića jer je dokazano da ona doprinose pretilosti i mogu povećati rizik od dijabetesa i visokog krvnog tlaka.

Bijeli kruh

Budući da se radi od bijelog brašna, bijeli kruh je nezdrav zato što je on, prilično doslovno, 'izbijeljen'. Znači, tijekom procesa ne samo da se kruh liši okusa, nego mu oduzimamo i njegove osnovne hranjive tvari. Stoga, umjesto bijelog, radije se prebacite na zdraviju varijantu od cjelovitih žitarica ili na crni kruh.

Punomasni mliječni proizvodi

Naravno da su mlijeko i mliječni proizvodi zdravi za vas, no punomasni mliječni proizvodi su puni masti i kolesterola. Zato uvijek odaberite one s manjim udjelom mliječne masti, koji ipak sadrže sve hranjive tvari koje su vam potrebne.

Brza hrana

Količina kalorija koju sadrži jedan obrok iz restorana brze hrane gotovo je jedan broju kalorija koje biste trebali konzumirati tijekom cijelog dana. Iako neke od ovih kalorija potječu od bjelančevina, većina ipak podrijetlo ima u šećeru (u gaziranim pićima) i masti (obično iz hamburgera i prženih krumpirića).

Play ponuda
Play ponuda