podmuklo / Blogerica osuđena jer je lagala da je pobijedila rak mozga zdravom prehranom

Image
Foto: Twitter

Belle Gibson određena je kazna od 410.000 dolara zbog nezakonite zarade, a još čeka izricanje kazne za obmanjivanje javnosti

28.9.2017.
11:50
Twitter
VOYO logo

Australska blogerica Belle Gibson (25) osuđena je jer je tvrdila da je pobijedila rak zahvaljujući zdravoj prehrani, navodeći javnost da kupuje njezine knjige i aplikacije.

Sud je odlučio da Gibson mora isplatiti 410.000 australskih dolara koje je "zaradila" svojim nezakonitim radnjama. Kazna za laganje i nagovaranje oboljelih da se odreknu medicinske terapije tek je očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belle Gibson postala je popularna prije četiri godine kada je počela reklamirati svoje knjige na Facebooku. U njima je pisala o tom kako je pobijedila tumor na mozgu, iako su joj liječnici davali samo pet mjeseci života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdila je da je to uspjela jer je odbila kemoterapiju i oslonila se na zdravu prehranu. Osim knjiga, nudila je i aplikaciju s receptima i proizvodima za njih. 

Kada se javnost malo više zainteresirala za njezinu priču, ispostavilo se da je Gibson lažljivica i da nikada nije bolovala od raka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo