OGLAS

DOBRO ZA ZNATI / Vodoinstalateri otkrivaju šest stvari koje nikada ne bi radili u svojoj kupaonici: Neke stvari koje sad radimo zapravo uništavaju kupaonicu

Image
Foto: Shutterstock

Ovi su vodoinstalateri sve odčepili i ispričali su što osobno neće raditi u svojim kupaonicama

18.11.2023.
18:37
Shutterstock

Play logo

HuffPost je kontaktirao vodoinstalatere koji su ispričali sve o uobičajenim pogreškama koje su vidjeli da stanari rade i što oni osobno nikada ne bi učinili u kupaonici nakon svog dugogodišnjeg iskustva.

Neće bacati maramice u WC školjku

"Maramice koje se mogu baciti u odvod su veliki ne-ne", rekao je AJ Jenkins, vodoinstalater iz Oklahoma Cityja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Vodoinstalaterka Kelly Ireland iz Philadelphije također je upozorila protiv korištenja tih maramica jer ćete tada "platiti 10.000 dolara da vam se počupa dvorište." To je vaša druga opcija kada se radi o starim vodovodnim sustavima", upozorila je.

"Imala sam slučajeve u kojima sam provela cijela dva dana čisteći odvod i dođete do točke u kojoj pomislite: 'Sada jednostavno moramo iskopati cijelu ovu cijev. A to je očito super skupo.” Ako koristite te maramice, bacite ih u kantu za smeće, a ne u WC školjku, rekla je Ireland.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće bacati tampone u WC školjku

Slično tome, bacite tampone i menstrualne proizvode u WC školjku kako biste izbjegli začepljenja odvoda u budućnosti. „Jeste li ikada zabili tampon u vodu? Doslovno se samo širi”, rekla je Ireland.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Young beautiful smiling woman holding two menstruation cotton tampons in a blurred background.,Image: 351460990, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes

Oni ne koriste teška kemijska sredstva kao svoju jedinu metodu za otčepljivanje

"Ono što će ta teška kemijska sredstva učiniti - ako ne poznajete svoj vodovodni sustav i imate stare cijevi - jest da će zapravo proždrijeti stare cijevi. Dakle, naravno, riješit će se začepljenja, ali će također početi padati kiša u vašoj dnevnoj sobi", rekla je Ireland.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

5. Odčepite odvod pomoću plastične folije: Ako vam se začepila WC školjka, ovaj trik će vam na brz i efikasan način pomoći da ga odčepite. Sve što vam je potrebno je plastična folija koju svi imaju u svojem domaćinstvu. Školjku dobro omotajte sa svih strana kako biste u njoj zarobili zrak. Kada ste to napravili pustite vodu na vodokotliću i pričekajte da se folija na školjci podigne. Tako podignutu foliju pritisnite natrag prema školjci. Time ćete napraviti vakuum koji će s lakoćom odčepiti odvod.

Slično tome, Jenkins je upozorio da ne koristite popularnu otopinu sode bikarbone i octa za začepljenje sudoperskih cijevi. "Također nikada ne biste trebali koristiti sodu bikarbonu i ocat za odčepljivanje kupaonskog umivaonika jer oni mogu izjesti gumenu brtvu koja se koristi za spajanje odvoda sudopera", rekli su.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolja metoda za odčepljenje ako je moguće je uranjanje. To je najsigurnije", rekla je Ireland.

Neće instalirati podesivi sifon

"Jedan predmet koji nikada ne bih postavio u kupaonicu je podesivi sifon. "Sifoni se često reklamiraju kao prikladno vodoinstalatersko rješenje, ali mogu uzrokovati više problema nego što ih rješavaju", rekao je Jenkins.

Image
Foto: Ilustracija: Profimedia
Image
Foto: Ilustracija: Profimedia

"Grebeni na ovim sifonima imaju tendenciju skupljanja naslaga i hvatanja dlaka, što dovodi do čestih začepljenja, a teško ih je odčepiti bez potrebe za rastavljanjem cijelog odvoda", rekli su. "Korištenje pravih materijala od samog početka dugoročno će vam uštedjeti vrijeme i izbjeći gnjavažu čestog odčepljivanja odvoda."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jenkins je preporučio standardni sifon s kliznom maticom umjesto podesivog sifona za vaš sudoper.

Ne ostavljaju vodu da teče dok rade na cijevi koja curi

Prije nego što počnete raditi na cijevi za koju sumnjate da curi, zatvorite dovod vode kako biste zaustavili protok vode - ili ćete riskirati da voda teče u vašu kupaonicu.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

"Nikada ne bih radila na uređaju koji nema pouzdane i ispravne ventile za zatvaranje", rekla je Carly Carey, vodoinstalaterski pripravnik iz Minneapolisa za vodovod Erik Nelson. "


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće koristiti tablete s izbjeljivačem za čišćenje WC školjke

WC četka i sprej za čišćenje mogu zahtijevati više praktičnog truda nego ispuštanje tablete za čišćenje u WC školjku, ali barem je manje vjerojatno da će prvo uništiti Vaš WC.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te plave tablete i tablete s izbjeljivačem koje ljudi drže u spremniku su užasne za WC. Oni kvare dijelove spremnika i stalno ih je potrebno mijenjati", rekla je Ireland. Što duže tableta za čišćenje stoji u vašem WC-u, veća je vjerojatnost da će otopiti plastične i gumene brtve, podloške i cijevi oko sebe.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

2. Tablete za čišćenje: Tablete za čišćenje su odlične jer se mogu ostaviti preko noći da odrade svoj posao. Samo pazite da kupite one koje ne mijenjaju boju WC školjke.

U konačnici, svatko želi svoje zahode, kade i umivaonike održavati svježima i čistima. Ako ste u nedoumici, još jednom provjerite koje materijale za kupaonicu imate kako biste vidjeli koje proizvode za čišćenje trebate koristiti. I znajte kada pozvati stručnjake za pomoć.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sve drugo propadne, zato imamo profesionalne vodoinstalatere!" rekao je Jenkins.


Play logo
Image
OVO MORATE PROBATI /

Vodoinstalater otkrio trik za čišćenje wc školjke: Sastojke imate u kući, očistit će sve bez kemije

U klinču
Vrijeme je za seks
SRPZŽ2023
Ljubav je na selu
Dosje Jarak
default_cta
Love island Australija
Superstar
Viola boje mora
Život na vagi
Igra moje sudbine
default_cta
VOYO KIDS
Stanje nacije
American idol
LJNS AU

Najčitanije


Izdvojeno

Telegram

Telegram

Image

Policija maloprije potvrdila da je konačno podnijela prijavu protiv Banožića. Novi detalj: počinio je i prekršaj