Egzotično voće / Znate li kako oguliti mango?

Image
Foto: www.pixabay.com

Kada je egzotično voće u pitanju praktični savjeti su uvijek korisni pa tako i ovaj jednostavni u kojem donosimo kako oguliti mango. Slijedi slatko uživanje...

29.6.2018.
20:34
www.pixabay.com
VOYO logo

Ako se pitate kako oguliti mango, u nastavku donosimo najjednostavnije rješenje. Ogulite ga, očistite i servirate, a onda slijedi slatko uživanje..

Mango je fantastično, egzotično voće s kojim se ne susrećemo baš često, ali kad se nađe na našem stolu, pruža zdravi užitak i najvećim sladokuscima. 
Vrlo je karakterističnog okusa tipičnog za južno voće, slatkast je i pomalo citrusan. Kada dovoljno sazrije donekle podsjeća na breskvu, uz lagane note arome kokosa.
Dok je još zelen prilično je bezukusan, a kao prezreli plod vrlo je sladak i prepun vlakana pa i nije baš savršen doživljaj. 
Najbolje vrijeme za konzumaciju je dok je još čvrst, ali ipak već možete osjetiti mekanu pulpu pod prstima pa to može biti idealno vrijeme za oguliti mango.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste mislili da jednostavan za ljuštenje i sječenje, varate se jer nije baš tako. Vrlo je jednostavno naučiti kako oguliti mango, ali morate znati postupak.
Možda će vas iznenaditi oblik košpice, koja je neobično velika i pljosnata. 
Ako je mango sočan i zreo, klasičnim ljuštenjem, onako kako gulite jabuku, možete samo napraviti nered i dodatni posao oko čišćenja kuhinje!
Kako dakle oguliti mango?
Prvo ga dobro operite pod mlazom vode i osušite ga. Da biste lakše rukovali plodom, odrežite samo mali dio s dna radi stabilnosti.
Vodite računa o tome da je koštica velika i plosnata i da se širi kroz čitav srednji dio ploda. Dvije šire i plosnatije strane su dio gdje se nalazi najveći dio pulpe pa nožem paralelno odsijecite ta dva dijela.

Nožem  napravite mrežu ovisno od toga koje veličine želite da budu kockice pa zasijecite skroz do kore, ali pazite da je ne presiječete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim uzmite taj narezani dio i rukama ga izvrnite naopačke. Kockice odvojite nožem ili, ako je mango potpuno sazrio, možete kockice odvojiti prstima. Isto ponovite i s drugom polovicom.

Uske dijelove manga koji su preostali, očistite tako što ćete samo zarezati po rubu uz koru pa nastavite rez dok se unutarnji dio potpuno ne odvoji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je koštica velika i bijela te uz nju ostane i malo sočnog dijela, pokušajte ga odvojiti i pojesti. Zatim taj dio odrežite ukoso od sredine naniže i najbolje, odmah pojedite jer od tog dijela i onako ne možete napraviti pravilne kockice! 
Ako još uvijek niste probali mango, sada kada znate kako oguliti mango to obavezno napravite! 

Osim što je odličnog ukusa, ovo egzotično voće je vrlo zdravo. 
Mango je vrlo slatko voće pa je savršena slatka podloga za voćno-mliječne napitke.
Možete napraviti i voćne salate i razne poslastice, smoothie ili sladoled. 
Dakle, mogućnosti su neograničene pa uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo