Znate li kada i kako se vrši sadnja peršina
Peršin se najčešće uzgaja kao začin u kulinarske svrhe. To je jedna od rijetkih vrtnih biljaka koja dobro podnosi hladnoću i mraz, može se uzgajati gotovo posvuda, ali treba znati kada je najbolje vrijeme da se obavi sadnja peršina.
Peršin je dvogodišnja biljka iz porodice štitarki i izuzetno je
zdrav, pun antioksidansa, vitamina i minerala. Najviše sadrži
vitamine C, A, K i vitamine B skupine. Od minerala najveći
postotak čini kalij, a nakon njega dolaze magnezij, bakar, cink,
željezo i mangan.
Može se i sušiti i zamrzavati, ali uvijek je najbolje koristiti ga svježe ubranoga.
Prije nego što krenete u sadnju peršina, namočite njegovo sjeme u
vodu i ostavite da tako stoji preko noći.
Za sadnju peršina možete koristiti peršin listaš i peršin korjenaš, a razlika je u tome što korjenaš ima veći korijen i zato je pogodan za konzumaciju.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
403 Forbidden