Paprika Peppadew otkrivena je tek 1993., otkada zavode nepca diljem svijeta svojim zanimljivim okusom. Naziv papričica je složenica nastala od riječi "pepper" (paprika) i "dew" (rosa).
Peppadew paprika je doista raširena i neograničena. Postoje one koje vuku na sweet chilli i one koja su jednostavno nemoguće za izdržati. Međutim, savršena ljuta paprika za vaš recept može u potpunosti promijeniti jelo.
Uzgoj Peppadew paprika općenito se dijeli na uzgoj slatkaste i ljute paprike. Mnogima je slatka paprika puno draža, ali ljuta paprika će vas osvojiti.
Peppadew su južnoafričke papričice posebne slatko-pikantne arome koja ih čini jedinstvenom namirnicom prepoznatom diljem svijeta.
Peppadew paprika je značajno manje ljuta
paprika, ali svejedno jakog okusa i mirisa. Dobar je odabir za
pizzu.
Vrste ljute paprike su beskonačne, ali navedene smo poredali po
Scovilleovoj skali koja označava koliko je papričica
ljuta.
Za rižota i tjestenine bolje je koristiti umjereno blage
papričice jer će tjestenina ublažiti ljutinu, a s mesom budite
posebno oprezni jer se okus i aroma uvijek osjete
intenzivnije.
Uzgoj Peppadew paprika je trivijalno jednostavan i svatko tko je ikad uzgojio paradajz ili krastavac iz sjemena je već prekvalificiran jer papričice zahtijevaju znatno manje pažnje. Sve što je potrebno za uzgoj Peppadew paprika je kvalitetno sjeme, voda, zemlja i mjesto pod suncem.