Dvije opcije / Što je i kako saznati IBAN broj?

Image
Foto: Pexels.com

Želite saznati koji je vaš IBAN broj, ali ne znate kako? Donosimo vam dva načina putem kojih bez problema možete doći do vašeg IBAN broja

17.4.2017.
18:24
Pexels.com
VOYO logo

Zanima vas kako saznati IBAN? IBAN je skraćeni naziv za International Bank Account Number ili međunarodni broj bankovnog računa je jedinstveni identifikator bankovnog računa. On se dodjeljuje posebno svakom klijentu neke banke, koji u toj banci ima otvoren transakcijski račun. Svatko IBAN broj dobiva u poslovnici banke gdje je račun otvoren.

Hrvatski IBAN sastoji se od 21. alfanumeričkog znaka i izgleda ovako: HRcc AAAA AAAB BBBB BBBB B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom nizu, cc označava kontrolni broj, dok slovo A označava vodeći broj banke (sedam znamenki). Slovo B označava broj računa i ima 10 znamenki. U platnim dokumentima koji se dobivaju preko elektroničke pošte, hrvatski IBAN ne smije imati prazna polja. S druge strane, pri unosu u platne naloge na papirnatom mediju, svaka četiri znaka IBAN-a, trebaju biti odvojena jednim praznim poljem.

Kako saznati IBAN preko interneta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najlakši način kako bi saznali IBAN je da upišete u Google ''konverzija u IBAN format'' ili ''IBAN calculator'' jer je IBAN stari broj računa, kojem je dodan prefiks HR i dvoznamenkasti kontrolni broj koji se izračunava iz broja računa.

Ako iz nekog razloga na taj način niste uspjeli otkriti koji je vaš IBAN, jedino što vam preostaje je da se uputite u svoju banku kako bi vam ga oni dali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo