Biljni svijet / Eva biljka koja krije ljubavnu priču

Image
Foto: www.pixabay.com

Eva biljka je neobičana zeljasta višegodišnja cvjetnica. Sobna biljka ogromnih listova. Saznajte kakvu priču krije o sebi prekrasna i egzotična eva biljka

11.8.2018.
18:47
www.pixabay.com
VOYO logo

Eva biljka spada u egzotično cvijeće i sastavni je dio dueta ,,ADAM I EVA"
Adam je , kao i Eva , zeljasta višegodišnja biljka prekrasnih listova. Rado se uzgaja kao sobna ukrasna biljka, upravo zbog velikih, prekrasnih širokih listova koji mogu narasti do 90 cm. Oblik lista je srcolik pa i to upotpunjuje priču o ovim biljkama.

Postoji priča, a uzgajivači sobnog bilja kažu da je istinita, da Adam biljka ne može bez Eva biljke i da Eva biljka daje Adamu snagu, umiruje ga i on tada "ne plače". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su dvije vrlo slične biljke koje vole rasti jedna uz drugu. Adam biljka "počne plakati" ako se Eva biljka odvoji od njega, stoga se ponegdje Eva biljka naziva i biljkom ljubavi i vjernosti.

Eva biljka je jednostavna za održavanje. Traži samo redovito zalijevanje i dosta svjetlosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijet je građen od klipa bež boje. Cvjeta tek nakon pete godine.
,,Plač Adama" je karakteristična pojava za sobnu vrstu biljke Adama, a dešava se kad se biljka previše zalijeva ili ako je velika vlažnost zraka.
Ako pokraj ili u blizini biljke Adam posadimo drugu biljku ova pojava se više ne dešava pa stoga tu drugu biljku nazivaju Eva biljka. 
Eva biljka smanjuje ,,tugu" ili ,,plač" Adama.

Obje biljke su iz porodice Araceae, koja se sastoji od 104 roda s oko 3700 vrsta i u najvećem broju su iz tropskih krajeva. Razvijaju se iz lukovica, krtola ili rizoma a nadzemni dio biljke je u zeljast, a kod nekih vrsta u starosti počinje drveniti. Treba napomenuti da svi dijelovi ove biljke sadrže otrovne tvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo