Začini su sastavni dio svakog azijskog jela, a mi smo za vas izdvojili koji sve egzotični začini postoje te na koji ih način upotrebljavati.
Azijska kuhinja poznata je kao jedna od najzdravijih, ali i najukusnijih kuhinja u svijetu. Sastavni dio svake kuhinje, pa jednako tako i azijske, jesu egzotični začini koji svakom jelu daju posebnu aromu i okus. Jedan od najomiljenijih začina azijske kuhinje je korijander. Sjemenske korijandera ističu se po posebnom, pomalo gorkastom okusu. Imaju pozitivni učinak na zdravlje našeg organizma, čiste organizam, ublažavaju bolove u kostima i mišićima, normaliziraju probavu te smanjuju kolesterol.
Thai bosiljak još je jedan egzotični začin koji okusom podsjeća na metvicu. Osim što ima vrlo osvježavajuću aromu, prepoznatljiv je po slatkastom okusu zbog čega se često dodaje umacima. Karakterističan je začin za azijsku kuhinju, a nalazi se gotovo u svakom složenijem jelu.
Đumbir je također jedan od začina karakterističnih za azijsku kuhinju, iako ga sve češće možemo pronaći i u našim jelima. Može se koristiti svjež, ali i suh, a aroma mu bez obzira na oblik zadržava postojeću aromu. U azijskoj se kuhinji najčešće upotrebljava kao suh začin, a dodaje se gotovo svakom složenijem jelu.
Wasabi, poznat i kao japanski hren, ljekovit je začin karakterističan za azijsku kuhinju. wasabi se prodaje kao osušena stabljika, usitnjen prah ili pasta. Prepoznatljiv je po vrlo snažnom i ljutom okusu, ali zanimljivo je to što ne ostavlja onaj okus peckanja u ustima. Po tome se i razlikuje od hrena kakvog konzumiramo u našim krajevima.