PRAVILA ČUVANJA NAMIRNICA /

Čuvanje namirnica u hladnjaku: savjeti za čuvanje hrane

Image
Foto: Pixabay

Pravilno čuvanje namirnica u hladnjaku može vam pomoći da namirnice duže zadrže svježinu i okus. Mi smo za vas izdvojili trikove koji će vam pomoći

12.10.2017.
11:54
Pixabay
VOYO logo

Postoje pravila kojih biste se u domaćinstvu morali držati, a jedno od takvih pravila jest i čuvanje namirnica u hladnjaku. Donosimo vam korisne savjete kako bi vaša hrana u hladnjaku zadržala svoju svježinu, ali i okus.

Čuvanje namirnica u hladnjaku posebno je zahtjevno kada su u pitanju meso i mesni proizvodi. Naime, meso se zbog bakterijskog sastava najlakše i najbrže kvari, zbog čega ne smije predugo stajati u hladnjaku. Najviše će izdržati nekoliko sati, no ipak postoji jedan trik. U slučaju da meso treba ostati duže u hladnjaku, rješenje je marinada koja će produžiti rok trajanja mesa i mesnih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako je tako vrlo važno pripaziti da temperatura u hladnjaku ne bude viša od 5 stupnjeva Celzijusa jer bi u protivnom moglo doći do truljenja i propadanja mesa u vrlo kratkom vremenu. Na sličan način funkcionira i čuvanje jaja za koje je vrlo važno da nisu na previsokoj temperaturi jer se također vrlo brzo kvare.

Što se tiče čuvanja voća i povrća, ono ipak može nešto duže izdržati u hladnjaku. Voće može ostati svježe i do tjedan dana, dok je povrće potrebno pojesti u roku od nekoliko dana. Sve ovisi o tome jesu li namirnice svježe ili kupljene. Svježe namirnice, naročito one zrelije, brže se kvare i kraće traju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo