Čubar je biljka koja se prvenstveno koristi kao začinska biljka, a možete je uzgojiti i kod kuće. Donosimo vam savjete za uzgoj ovog začinskog bilja.
Čubar (lat. Satureja hortensis) jednogodišnja je biljka koja najviše raste na području jugoistočne Europe i zapadne Azije. U vrtu se uzgaja kao začinsko bilje, a najbolje joj odgovara dobro drenirano tlo, neutralne ili slabije kiselosti. Čubar nije zahtjevan za uzgoj, prvenstveno jer je vrlo otporna biljka koja jednako dobro podnosi hladnoću, ali i sušu.
Čubar sadimo u proljeće, a važno je naglasiti da ova začinska biljka vrlo sporo klija. U vrtu vam može poslužiti i kao zaštita od lisnih uši. Čubar možete dodavati različitim jelima, a svojim okusom pomalo podsjeća na papar i origano. Vrlo je aromatičan pa je potrebno paziti na njegovo doziranje kako ne bi prevladao u jelu.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!