UZGOJ ZAČINSKOG BILJA / Čubar uzgoj: savjeti za uzgoj začinske biljke čubar

Image
Foto: Flickr

Čubar nije zahtjevan za uzgoj, prvenstveno jer je vrlo otporna biljka koja jednako dobro podnosi hladnoću, ali i sušu

15.3.2018.
19:47
Flickr
VOYO logo

Čubar je biljka koja se prvenstveno koristi kao začinska biljka, a možete je uzgojiti i kod kuće. Donosimo vam savjete za uzgoj ovog začinskog bilja.

Čubar (lat. Satureja hortensis) jednogodišnja je biljka koja najviše raste na području jugoistočne Europe i zapadne Azije. U vrtu se uzgaja kao začinsko bilje, a najbolje joj odgovara dobro drenirano tlo, neutralne ili slabije kiselosti. Čubar nije zahtjevan za uzgoj, prvenstveno jer je vrlo otporna biljka koja jednako dobro podnosi hladnoću, ali i sušu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čubar sadimo u proljeće, a važno je naglasiti da ova začinska biljka vrlo sporo klija. U vrtu vam može poslužiti i kao zaštita od lisnih uši. Čubar možete dodavati različitim jelima, a svojim okusom pomalo podsjeća na papar i origano. Vrlo je aromatičan pa je potrebno paziti na njegovo doziranje kako ne bi prevladao u jelu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo