Play ponuda

U ISTOM DANU SAZNAO DA IMA COVID I NEIZLJEČIVI RAK: / Daljnje pretrage su mu otkazane jer mora biti - u samoizolaciji

Image

Jedno je dobiti pozitivan nalaz na koronu, ali onda saznati da imate i rak, a zatim još i izgubiti posao... Ovomu mladom paru život se pretvorio u pakao

23.2.2021.
17:03
Play ponuda

Ovaj budući mladoženja saznao je da ima neizlječivi oblik raka samo sat vremena nakon što se testirao pozitivno na koronavirus. Nakon svih tragičnih vijesti, Zach Stockford (25) i njegova zaručnica Katie Davies žele se što prije vjenčati kako bi barem malo stigli uživati u bračnome životu.

Zach se žalio na bolove s bočne strane trbuha još od rujna prošle godine i nekoliko je puta odlazio svojemu liječniku opće prakse, koji je mladiću u početku pogrešno dijagnosticirao sindrom iritabilnog kolona i žučne kamence.

Rak je u međuvremenu metastazirao

Tek kada je jednoga dana zbog nesnone boli završio na Hitnoj, gdje mu je napravljen CT, pronađena mu je "sjena" na jetri i izvršena je biopsija, kojom se utvrdilo da 25-godišnjak boluje od agresivnog i uznapredovalog karcinoma.

Ispostavilo se da Zach cijelo vrijeme živi s agresivnim oblikom raka crijeva, koji se u međuvremenu proširio na njegovu jetru i vjerojatno će biti neizlječiv. Da stvar bude gora, samo 60 minuta prije nego što se suočio s jezivim prognozama, toga 18. veljače primio je e-mail od NHS-a u kojemu se navodi da je pozitivan na Covid-19.

To je značilo da se morao izolirati sa svojom zaručnicom, koja je također zaražena koronavirusom, te s četverogodišnjom pokćerkom Evylynne-Hope Davies, Katienim djetetom iz prošle veze.

U najtežim trenucima ne može vidjeti obitelj

"Samo smo se slomili i zaplakali jedno drugomu u zagrljaju. U tom trenutku nismo mogli ništa drugo učiniti", kazao je Stockford za Mirror, a Katie se nadovezala: "To mu je doslovno slomilo srce. Ni vlastitu majku ne može zagrliti jer smo se svi izolirali."

"Njegova je sestra trudna i on je ne može vidjeti u ovo stvarno važno vrijeme u njezinu životu. Bilo je tako teško. Uz sav ovaj stres, bilo bi lijepo da imamo obitelj oko sebe, ali ne možemo ni to", dodala je kroz suze.

Pretrage su zbog korone - na čekanju

I sada, dok god ne bude bio negativan na koronavirus, Zach neće biti u mogućnosti izvršiti daljnje pretrage kako bi se vidjelo koji mu je tretman potreban za liječenje raka.

Image
MISLILA JE DA IMA SIMPTOME COVIDA: /

Ostala bez obje noge nakon što su liječnici otkrili da ima smrtonosnu infekciju

Image
MISLILA JE DA IMA SIMPTOME COVIDA: /

Ostala bez obje noge nakon što su liječnici otkrili da ima smrtonosnu infekciju

"Definitivno će isprobati neki oblik kemoterapije, ali koji točno - to je još uvijek nepoznato. Imamo toliko pitanja bez odgovora zbog Covida, a ne možemo vidjeti liječnike da uopće porazgovaramo o planovima za liječenje", požalio se.

Završni udarac: oboje ostali bez posla

Kao rezultat svoje bolesti, Zach je izgubio ugovor o radu u tvornici i ne može tražiti naknadu za bolovanje - ostavljajući cijelu obitelj u financijskim problemima. Katie, koja je također izgubila posao zbog Covida u studenome prošle godine, priznala je: "Zach je bio taj koji nas je financijski održavao. Morali smo posuđivati novac od obitelji kako bismo uopće zadržali kuću."

"Jedno je saznati da imate rak, ali onda otkriti da imate i Covid, pa vam dugovi stoje iznad glave i kuća se raspada, a zatim još i izgubiti posao nešto je sasvim drugo. Kada gledam kako se Zach snalazi u svemu tome, čupa mi srce iz grudi",

Pokrenuta je humanitarna kampanja

Par koji se poznaje od djetinjstva, zaručio se u ožujku 2020. godine i nadao se vjenčanju u prekrasnom ljetnikovcu izvan grada. No, njihove financije, kao i Zachova poražavajuća dijagnoza, dovele su do toga da se žele što prije vjenčati, pa makar i u matičnome uredu.

"Željeli smo kupiti kuću zajedno, imati djecu zajedno; samo smo planirali skrasiti se i nastaviti svoj život. Međutim, sve se raspalo i sada ne znamo koliko je Zachu ostalo vremena dok ne napravimo pretrage", rekla je Katie.

Bliski prijatelj obitelji Lowri Roch napravio je GoFundMe stranicu za teško bolesnoga Stockforda, a cilj mu je financirati maleno vjenčanje za zaručnike, kao i pružiti im određenu financijsku sigurnost u narednim tjednima.

Play ponuda
Play ponuda