praktičnost i prilagodljivost

Testirala sam Samsung Jet 90E premium: Ovaj bežični usisavač će vam itekako olakšati život!

Kolege Sanja i Sven su u svojim stanovima isprobali novi bežični usisavač. Imaju drugačije načine života pa su bili idealni kandidati za recenziju novog Jet 90E premium usisavača. U nastavku pročitajte Sanjine dojmove.

Živim u malo većem stanu jer imam i veću obitelj. Osim supruga, sina i kćeri, s nama u kućanstvu živi i trinaestogodišnji mačak Cuni. Iako je uredan stan uvijek izazov ako imate djecu, trudim se maksimalno da nam životni prostor bude što ugodniji i čišći. Upravo zbog toga sam dobila priliku da testiram novi Samsungov usisavač Jet 90E premium. Već na prvo korištenje, uočila sam kako je aparat iznimno lagan, ali jako snažan. Najbolje od svega je što ga možete držati u jednoj ruci, ne morate se saginjati i samim time nema bolnih leđa poslije usisavanja.

Samsung Jet 90E premium oduševio me je iz više razloga, a neki od njih su jednostavnost korištenja i brzina kojom je sve uspjela očistiti. Meka akcijska četka jednostavno je skupila sitne čestice prašine s parketa, a posebnost su i srebrne antistatičke niti. Glava četke koja se okreće za 180 stupnjeva omogućuje čišćenje svakog kutka, a u isto vrijeme sprječava da se dlake kućnih ljubimaca zapetljaju unutar četke.

Iduća „testna“ površina bila tepih. Smatram ih najkritičnijim mjestima u stanu jer mačak i dvoje osnovnoškolaca baš i ne paze ostaju li iza njih mrvice igdje u stanu. Srećom, turbo akcijska četka na usisavaču omogućuje  3750 okretaja u minuti i jednostavno se mijenja smjer čišćenja. Nakon „tretmana“ s Jet 90E premium mislim da mi tepih nikad nije bio čišći – osim kad ga odnesem na kemijsko čišćenje. Tepih je jedna od stvari koja u našim stanovima definitivno zadržava najviše prašine i iznimno je bitno održavati ga čistim, pogotovo kad poput mene kod kuće imate dijete alergičara. Još jedna stvar koja mi je izuzetno bitna kod ovakvog kućanskog aparata je petoslojni HEPA filtracijski sustav. Velike čestice prašine se zadržavaju u glavnom ciklonu i filteru s mrežastom rešetkom, a  mikrofiltar i mlazni ciklon skupljanju sitne čestice prašine. Kako bi bili sigurni da udišete što čišći zrak, filter za ultrasitne čestice prašine zadržava 99,999 % prašine i alergena!

Osim tepiha, Jet 90E preminum uz nastavke iznimno dobro čisti i teško dostupna  mjesta na kojima se prašina isto skuplja, poput roleta, zavjesa, polica s knjigama…

Baterija održava usisnu snagu do 40 minuta, ali je možete ukloniti i zamijeniti rezervnom baterijom i tako produžiti vrijeme čišćenja na 80 minuta, što je više nego dovoljno za očistiti cijeli stan.

Rotirajući bubanj odvaja se jednim klikom, što olakšava održavanje, a spremnik za prašinu, uključujući multiciklonski sustav, je potpuno periv. Može se ukloniti i bez odvajanja cijevi od kućišta koje se drži u ruci.

Kod novog Jet 90E premium usisavača dojimo me i njegov ergonomski dizajn, ali najviše njegova praktičnost i prilagodljivost svakoj površini. Da, i odmah spreman za rad.

Nakon tjedan dana korištenja moram priznati da mi je Samsungov usisavač Jet 90E premium uvelike olakšao svakodnevni život i ostavio mi vremena da se više družim s obitelji i manje čišćenjem što je za mene uvijek veliki plus.

 

Ako vas zanima što Sven misli o Samsung Jet 90E premium, kliknite OVDJE.


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Samsung Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.