Jaja su definitivno jedan od najhranjivijih obroka koji možete imati za početak dana. Da bi on bio vrhunski otkrivamo vam nekoliko trikova nakon kojih će vaša jaja biti savršeno meka ili savršeno tvrda - zavisi o osobnom ukusu.
Jedna od grešaka koju često ljudi rade je pripremanja jaja netom nakon vađenja istih iz frižidera. Tada ih pogotovo nije dobro kuhati jer će ljuska brže puknuti.
IZVRSTAN TRIK: Znate ono kada kuhano jaje ne možete lijepo oguliti? Evo u čemu je kvaka
Isto tako kada je u pitanju kuhanje, lonac u kojem ih pripremate ne smije biti prevelik, a jaja je potrebno kuhati na laganoj vatri.
Savršeno meko kuhano jaje
Da bi dobili savršeno meko kuhano jaje ono se treba kuhati oko jedne minute u vreloj vodi. Nakon toga se lončić poklopi i skloni sa vatre, a jaje ostaje u njemu još šest do sedam minuta.
Ovo kuhanje rezultirat će kremastim žutanjkom i savršeno čvrstim bjelanjkom.
Tvrdo kuhano jaje
S druge strane ako vam je draže tvrdo kuhano jaje, stavite ga u zdjelu hladne vode te kuhajte šest do sedam minuta. Jaja odma nakon kuhanja stavite pod hladnu vodu gdje trebaju biti do trenutka kada su dovoljno hladna da ih očistite i poslužite.
Za kraj jedan od korisnijih trikova je i onaj za brzo guljenje jaja.
Najlakši način je da tvrdo kuhano jaje stavite u čašu vode koju ćete poklopiti dlanom i potom mućkati dok ne otpadne sva ljuska s njega.