Play ponuda

Želite li dijete puno samopouzdanja, držite se ovoga

shimmer fallback

Slika koju dijete ima o sebi najvećim dijelom oblikovana je načinom na koji se vi kao roditelji ponašate prema njima; kako ih volite, kritizirate ili vrednujete.

15.4.2014.
9:43
Play ponuda

Kako dijete vidi samo sebe utjecat će na svaki aspekt njegova života: od edukacije do odnosa prema sebi, prijateljima, auteritetu i ljubavnim partnerima. Ljubav koju dobije od svojih roditelja, dijete će kasnije reflektirati svijetu i okolini, ali i prema samome sebi kao odrasloj osobi, piše Gloria.

1. Svako dijete mora vjerovati da je nevjerojatno.

Djeca moraju vjerovati da su nevjerojatna samo zato što postoje. Ne moraju raditi ništa drugo, nego postojati takva kakva jesu. Zaslužuju biti voljena i pažena te uvjerena u svoju veličinu, ali na zdrav i duhovan, a ne materijalistički način.

2. Svako dijete mora vjerovati da je značajno.

Kada volimo i poštujemo svoju djecu, ona uče da su značajna i da vrijede. Uključite ih u svoj život i donošenje odluka. Omogućite ima da se osjećaju potrebno te im pokažite da je njihovo mišljenje i osjećanje vrijedno vaše pažnje.

3. Svako dijete mora vjerovati da je pametno.

Kada odgajamo djecu, moramo ih odgojiti tako da se pouzdaju u svoju inteligenciju i da na njoj rade cijeli život. Koristite svaku priliku da im kroz njihove aktivnosti pokažete da su pametna, kako bi kasnije vjerovala u sebe. Učite s njima kad god stignete.

4. Svako dijete mora vjerovati da je lijepo.

Svatko je lijep na svoj način. Odgajajte djecu tako da njeguju svoju unutarnju ljepotu te da se osjećaju dobro iznutra, ne da gledaju samo na vanjštinu. Budu li imali svijest o tome, lakše će se nositi sa životnim izazovima.

5. Svako dijete mora vjerovati da je posebno.

Uvjerite svoju djecu da su posebna i različita od bilo koga na ovome svijetu, jer to je istina. Volite ih i pomozite im da sami sebi osvijeste svoje posebnosti koje ih razlikuju od ostalih; pjegice na nosu ili odličan smisao za humor – neka bude uvijek pod svjetlima reflektora.

http://www.gloria.hr/odgojite-samopouzdano-dijete-pomocu-ovih-osam-istina/

Play ponuda
Play ponuda