Netko ih već usvoji... možda

NA TOČNO ODREĐENIM MJESTIMA: Majke mogu u kutijama ostaviti bebe koje ne žele ili se ne mogu brinuti o njima

Što biste učinili u ovoj situaciji? Jednog jutra, Wei iz Xianyanga u Kini, je izašla iz svog ureda. Ugledala je veliku plastičnu kutiju za pohranu. Pomislila je kako je netko odložio smeće. No, tada je čula zvuk koji dolazio iz kutije. U njoj se, naime, nalazilo novorođenče zamotano u dekicu.

Oko bebe su se ubrzo okupili slučajni prolaznici. Neki su je pokušali zaštititi od sunca, a drugi su otišli po vodu. Djevojčica je plakala, pa ih je većina pretpostavila kako je gladna, piše Little Things.

Tada je istupila jedna mlada majka, zadigla bluzu i počela dojiti djevojčicu. Beba se ubrzo smirila. Držala ju je u naručju dok nije stigla socijalna služba i preuzela dijete.

Little Things piše kako je zbog takvih stvari Amerika sretna zemlja jer postoji udruga Safe Haven Laws za majke koje se ne mogu brinuti o svojoj tek rođenoj djeci.

Djecu do tri dana starosti slobodno ostave u kutijama

Safe Haven Laws omogućuje majkama da u kutijama ostave novorođenčad na točno određenim mjestima bez dodatnih pitanja kako ne bi odgovarale pred zakonom ili što je još gore, zbog nemogućnosti da se brinu o djetetu, novorođenče umre.

U podružnici Safe Haven Laws u Coloradu, roditelji djecu do tri dana starosti mogu u kutijama ostaviti u vatrogasnom domu ili bolnici.

Upravo tako je malena Halle pronašla nove roditelje.

Naime, Julie i John Burke godinama su imali problema sa začećem i usvajanjem. Kad su primili telefonski poziv od prijatelja o bebi koja je ostavljena u kutiji, znali su da je to sudbina.

Halle sada ima 12 godina i zna kako su je roditelji pronašli i posvojili je. Nedavno je napisala knjigu u znak zahvale majci koja ju je izvela na pravi put i pružila joj dom i ljubav.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr