Što kada se dijete teško koncentrira u školi?

Moja kći ima sedam godina i ide u drugi razred. Ima velikih poteškoća jer se teško koncentrira na zadatke i jako puno priča. Kada konačno obavi zadatak, on je obično bez grešaka...

29.10.2012.
14:23
VOYO logo

Znam da je relativno bistra i da može obavljati zadatke - samo što puno priča. Njezina učiteljica ne zna što bi trebala napraviti da joj pomogne riješiti problem i želi da ga ja riješim. Ali kada nisam uz nju nemam ni priliku promatrati ponašanje i zaista ne znam što učiniti. Naša kći čini stvari u vrijeme kako njoj odgovara i nikada je nisam znala usmjeriti drugačije. Nikada nije u žurbi. Vrlo je kreativna i maštovita i ne želim to izbiti iz nje, ali znam i da se mora usredotočiti da ono što se događa u učionici. Treba naučiti da ne smije toliko pričati i da mora zadatke završiti na vijeme. Imate li kakav savjet za mene?

Potražite pomoć školskog pedagoga i psihologa. Slijedeća opcija je liječnik školske medicine koji je nadležan za školu koju pohađa Vaše dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem da će oni moći zajedničkim radom stvoriti preporuke za odgojno obrazovni pristup - kako za učitelja, tako i za Vas.

Odgovorio: Doc. prim. dr. sc. Milivoj Jovančević pedijatar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo