Play ponuda

ŠTO JE SPORNO U OVOM PRIZORU? / Mladu majku razapeli zbog snimke porođaja kod kuće u kadi

Image
Foto: Screenshot/YouTube

'Odjednom smo počeli dobivati hrpu negativnih i uvredljivih komentara'

1.9.2018.
9:02
Screenshot/YouTube
Play ponuda

Nakon što je mama blogerica javno prikazala svoj porođaj kod kuće u kadi, mediji su je razapeli. Ona im je sada zadala protuudarac. Jessie Goetze iz Queenslanda rodila je kćerkicu Mahli bez babice i liječnika prije 10 mjeseci. Tom su posebnom trenutku prisustvovali samo njezin suprug te dva obiteljska psa.

Par je snimku porođaja u kadi podijelio na društvenim mrežama, na što su odmah skočili liječnici prozivajući je da promovira kućne porođaje, koji mogu biti opasni. Mlada majka opravdala se tvrdnjama da su trolovi donijeli zaključke prije nego što su čuli njezinu stranu priče.

Procurila lažna informacija

"Naš intiman i poseban trenutak je uništen, demoniziran, kritiziran i obavijen senzacionalizmom, a moja je inteligencija dovedena u pitanje. Ne volim stvarati dramu i svađati se, ali ovo je nešto u što vjerujem i naravno da ću se obraniti", kazala je Goetze gostujući u Today Showu.

Image
'RASPLESANI DOKTOR' POMAŽE ŽENAMA U TRUDOVIMA: /

'Ovako porod traje kraće i manje boli'; pogledajte tu metodu na djelu

Image
'RASPLESANI DOKTOR' POMAŽE ŽENAMA U TRUDOVIMA: /

'Ovako porod traje kraće i manje boli'; pogledajte tu metodu na djelu

Tako je mlada majka prvi put javno progovorila o incidentu u kojemu su njezin postupak prikazali čudovišnim. Naime, snimku svog porođaja kod kuće objavila je na tematskim Facebook i Instagram stranicama, a njezin je video naišao na pozitivan odjek sve dok lažna informacija o njoj nije prouzročila oluju.

Rodila za samo 23 minute

"Odjednom smo počeli dobivati hrpu negativnih i uvredljivih komentara. Bilo je mučno uključiti TV i vidjeti da je ono što je trebao biti najdivniji trenutak naših života iskorišten na način da su se strah i ranjivost budućih majki samo dodatno pojačali", rekla je Goetze.

Napomenula je kako su se ona i suprug odlučili na kućni porođaj jer je najbliža bolnica za to bila udaljena više od sat vremena. Kaže kako bi joj bilo puno lakše da je imala barem babicu uza se, ali tada jednostavno nije imala mogućnost izbora jer je rodila svega 23 minute nakon što joj je puknuo vodenjak. Ipak, priznaje da su imali spremne torbe za odlazak u bolnicu u slučaju da bi se stvari zakomplicirale.

Play ponuda
Play ponuda