Ne želite li sramotiti svoje dijete, ne radite ove stvari

Sramotite li svog tinejdžera? Jednostavan odgovor je da. To je normalan proces gdje djeca žele pokazati svoju indiviualnost i neovisnost od roditelja.

26.10.2012.
12:09
VOYO logo

Jedna od najvećih stvari koju će većina tinejdžera shvatiti kao sramoćenje je iskazivanje nježnosti u javnosti. Posebno će dječacima biti neprihvatljivo da ih poljubite ili zagrlite ispred vršnjaka - ili još gore, da tražite da oni poljube vas!

Žele da njihovi prijatelji vide kako su neovisni i odrasli, a ne 'bebe' o kojima se brinu roditelji. Iz istog razloga ne žele da njihovi prijatelji vide kako ste ih dovezli u školu, na nečiji rođendan ili utakmicu. Ipak, bit će zahvalni ako im ponudite da ih prevezete, sve dok vas njihovi prijatelji ne vide i ne čuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tinejdžerima je često sramotno i kako njihovi roditelji izgledaju - što nose, kakav auto voze. Vide sebe kao dio nove generacije s drugačijim konceptima stila i mode, i ne žele da ih se povezuje s nekim staromodnim poput vas. S druge strane, ne žele ni da im roditelji previše budu u korak s vremenom. Zapravo ne pripadate njihovoj generaciji i ne žele da ulazite u njihov teritorij.

Sve čime ćete skrenuti pažnju na sebe u javnosti natjerat će vašeg tinejdžera na crvenilo u licu - glasno pjevanje, plesanje, bilo kakakv romantični interes između vas i partnera. Tinejdžeri često misle da su cijelo vrijeme pod povećalom i da ih se procjenjuje prema ponašanju, ne samo njih, nego i svih koji su povezani s njima, piše TLC.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo