RAVNOPRAVNOST

SEKS I BRAK: Roditelji koji ovo čine mnogo su zadovoljniji svojim seksualnim životom

Ako želite bolji seksualni život u braku, možda se samo trebate bolje organizirati. Jedna je studija otkrila da ključ seksualnog zadovoljstva leži u ravnopravnoj podjeli roditeljskih obaveza među supružnicima.

Parovi koji ravnopravno raspoređuju roditeljske obaveze imaju znatno kvalitetniji odnos, a samim time i seksualni život, od parova u kojima se jedan partner više posvećuje brizi oko djece od drugog, pokazala je studija koju je objavilo Američko sociološko udruženje, piše Washington Post.

“U usporedbi parova kod kojih žena čini većinu posla i onih koji ravnopravno dijele obaveze oko brige o djeci, ovi drugi zadovoljniji su po svim kriterijima”, izjavio je suator studije Dan Carlson, sociolog na Državnom Sveučilištu Georgia.

“Egalitarni parovi, u kojima su dužnosti ravnopravno podijeljene, manje se svađaju, odnos im je kvaliteniji, zadovoljniji su seksualnim životom i količinom seksa”, dodaje Carlson.

U istraživanju je sudjelovalo gotovo 500 heteroseksualnih parova koji imaju djecu.

Posebno je zanimljivo to što su egalitarni parovi i tradicionalni parovi kod kojih žena obavlja većinu roditeljskih dužnosti, kao što su mijenjanje pelena, hranjenje, izvođenje djece u park ili čitanje priče prije spavanja upražnjavali istu količinu seksa, no egalitarni parovi svejedno su bili znatno zadovoljniji seksualnim životom od tradicionalnih.

“Ako naiđete na muškarca koji je voljan s vama raspodijeliti poslove oko odgoja djece, velike su šanse da on u vezu ulaže više truda od ostalih muškaraca”, izjavio je jedan psiholog za BBC.

 

Washington Post/BBC/Magazin.hr

Povratak na Net.hr