TATA DJETETA NIKAD ROĐENI STRIC

PAO NA TESTU OČINSTVA: Jer je otac djeteta njegov nerođeni brat blizanac!

Nikada se prije nije dogodio sličan slučaj! Amerikanac, star 34 godine, želio je potvrditi očinstvo nad djetetom te je u laboratorij poslao uzorke sline i sperme. Na njegovo iznenađenje i šok laboratorijskih tehničara, otac djeteta, genetski gledano, nije on, već njegov nikada rođeni brat blizanac.

Što se dogodilo? Zbunjeni muškarac, naime, ima potpuno različit DNK u slini od onog u spermi. Dok je još bio u fetalnoj fazi razvoja, dakle u majčinoj utrobi, apsorbirao je genetski materijal, koji se trebao, ali nije, razviti u njegovog brata blizanca.

blizanci

Budući je bila riječ o dvojajčanim blizancima, riječ je i o različitom DNK materijalu koji je apsorbirao u svoj organizam.

Omjeri da se ovako što dogodi su doista ravni lutriji. Samo jedna od osam trudnoća, koje završe porodom jednog djeteta, započele su kao višestruke trudnoće. Povremeno se dogodi da stanice neuspijelog ploda apsorbira drugo dijete u maternici.

blizanci u kanti

Ovaj se slučaj otkrio nakon što su roditelji dječaka dobili informaciju da niti jedan od njih dvoje nema krvnu grupu koja bi odgovarala njihovom djetetu. Budući je do začeća došlo umjetnom oplodnjom, par se uplašio da prilikom postupka nije došlo do zamjene sperme.

Nakon testiranja očinstva, otkriveno je kako je dječaku njegov tata, zapravo stric!

Nadanje, otkriveno je kako mu je spermom prenio samo 10 posto vlastitog genetskog materijala, dok je sve ostalo zasluga njegovog nikada rođenog brata blizanca i mame, koja je cijelo vrijeme strahovala da su je oplodili spermom totalnog stranca. Možda i jesu.

Povratak na Net.hr