Play ponuda

NEVJEROJATNO ŠTO MALI RADI S TRI GODINE: / Snimke su hit, ali roditelji upozoravaju: 'Ovo nije ni kul ni slatko, već opasno'

Image

Gledatelji su podijeljeni oko videa malenog kuhara. Dok su neki impresionirani njegovim vještinama, drugi tvrde kako ga majka dovodi u opasnost

20.4.2021.
10:37
Play ponuda

Trogodišnjak je nedavno postao TikTok senzacija nakon što je njegova majka objavila video u kojem mališan kuha cijelu večeru za svoju obitelj.

Iako njegova majka Laura tvrdi da je uvijek oprezna dok joj sin kuha, korisnici TikToka nisu tako uvjereni. Oglasila se nakon lavine reakcija i otkrila da je dječak počeo kuhati kada je imao samo 14 mjeseci.

Sina je počela učiti kuhati čim je mogao slijediti jednostavne upute poput "možeš li izliti sadržaj ove zdjele u drugu?"

"Kad su tako mali, trebate postaviti sve, pripremiti sastojke u porcijama i koristiti spremnike koje malo dijete može držati", objašnjava ona.

Majka tvrdi kako su počeli s najjednostavnijim pripremama za kuhanje poput točenja, miješanja i podmazivanja tava. Dječak isprva nije isprobavao recepte koji uključuju plamenik, već je umjesto toga radio smoothieje i parfee.

"Prije nego što je dotaknuo štednjak pobrinula sam se da je shvatio kakve opasnosti dolaze s njim. Odradili smo i probe s isključenim plamenikom te sam se uvjerila da zna dodirnuti ručku, ali ne i tavu. Kada bi dodirnuo posudu, ispravila bih ga", izjavila je Laura.

Čak i kada bi upalila štednjak, koristila bi najmanju jačinu i uvijek je promatrala sina.

Podijeljene reakcije

U originalnom videu u kojem je Laurin sin spremio večeru za cijelu obitelj većina komentatora bila je bijesna jer je mališan koristio štednjak.

"Jako opasno. Nije ni kul ni slatko", "Trebao bi se igrati u toj dobi i ne približavati se štednjaku", "Ovo je opasno. Mogao bi to isprobati dok nema odraslih. Budite na oprezu", pisali su.

S druge strane, neki su bili impresionirani dječakovim kulinarskim vještinama.

"Odgajaš predivnog dječaka koji će postati masterchef", "Za sve one koji osuđuju: kuhanje je zapravo sjajna aktivnost za kognitivni razvoj", "Mali kuha bolje od pola odraslih koje znam", komentirali su.

Play ponuda
Play ponuda