HOUSTON, ČUJEMO SE?

NAJVEĆI POZDRAV NA SVIJETU: Djevojčica tati astronautu sa Zemlje u svemir poslala poruku

Zbog ovoga ćete možda poželjeti kupiti Hyundai jer ovakve se stvari na Zemlji ne događaju svaki dan. Stephanie je kćer astronauta. Zbog svojeg posla, njezin otac, koji radi na svemirskoj stanici, često nije kod kuće. Točnije, nije uopće na Zemlji.

Stoga je poželjela poslati mu poruku, dovoljno veliku, da ju vidi i u Svemiru.

“To mora biti velika poruka, poput grada u kojem živim. Ja živim u Hustonu, u Teksasu. Mislim ako napišemo dovoljno veliku poruku, može ju vidjeti iz Svemira. On će uzeti fotoaparat, jer voli fotografirati. Napisala bih mu da ga volim i da mi nedostaje”, rekla je Stephanie.


Rečeno, učinjeno. Čak 11 automobila proizvođača Hyundai, praćeni helikopterom i prema unaprijed pripremljenoj skici, krenulo je u pustinji gumama iscrtavati poruku za svemir. Poruku su odlučili ispisati u pustinji u Nevadi. Trebali su im tjedni da točno projektiraju kretanja automobila.

Slova koja su urezivali u pijesak u potpunosti su odgovarala rukopisu djevojčice koja je osmislila poruku.

“Bok, Stephanie, tata je. Samo se javljam da ti kažem kako te volim i hvala ti”, odgovorio je Hustonu otac.

“On je gore vidio jako puno lijepih stvari, ali nadam se da je mu je i ova poruka bila posebna i lijepa”, zaključila je Stephanie.

U konačnici, evo kao izgleda ovo postignuće, najveća poruka ikada napisana gumama automobila, a koja je namijenjena čovjeku u Svemiru:

 

Povratak na Net.hr