NEVJEROJATNO

KAKO JE OVO MOGUĆE? Curicu od osam tjedana zovu ‘najsnažnijom bebom na svijetu’ – pogledajte što može

Otac smatra da bi razlog za njezinu snagu mogao biti dobar omjer mišića i mase, temeljen na činjenici da je bila sitna beba pri rođenju

Rodila se 31. siječnja sa samo 2700 grama, ali danas ova beba od 15 tjedana može stajati potpuno samostalno, a to čini još od svojega osmog tjedna života! Roditelji Tezra Finn-Johnston (31) i njegova djevojka Emily Derrick (23) tvrde da je njihova Lula već po izlasku iz bolnice nakon rođenja držala glavicu.

“Kada je imala nekih mjesec dana, bila je jako nemirna i puno je plakala. Ja sam je posjeo u svoje krilo kako bih je smirio, a ona se sama podigla na noge i nije ih htjela spustiti. To je ponovila još nekoliko puta toga tjedna. Ja sam je pridržavao, ali ona je uspjela u potpunosti držati vlastitu težinu”, ispričao je otac Tezra za Daily Mail.

“Svi misle kako je neobično da se može držati uspravno, čak i samo sjediti, a kamoli stajati. Pitao sam mamu i nijedno od mojih braće i sestara nije moglo to napraviti u njezinoj dobi. Prema svemu što čitam, trebalo bi otprilike devet mjeseci do godinu dana da dijete može poduprijeti vlastitu težinu”, dodao je.

Pet dana nakon rođenja držala je glavicu

Par je prvi put primijetio da je njihova kćerkica naprednija od prosjeka kada su Lulu doveli kući iz bolnice, pet dana nakon rođenja.

“Otprilike od dana kada smo izašli iz bolnice, bila je u stanju držati glavu više nego što smo mislili da bi mogla. Držala ju je nekoliko sekundi, a to se inače ne događa prvih nekoliko tjedana, ali vrlo je brzo to uspjela učiniti”, prisjetio se ponosni tata.

Par je gledao dokumentarni film “Bebe” na Netflixu i saznao da su bebe “programirane” za puzanje od rođenja, pa su mislili da će Lula to moći.

Otac je veliki obožavatelj bodybuildinga

“Spustio sam je na prostirku i ona je pokušavala malo puzati. Tada sam stavio ruku iza nje i ona se uspjela odgurnuti s prostirke – potiskujući se iz moje ruke svojim nogama. Može to učiniti i ležeći na trbuhu”, kaže Tezra i napominje kako on svojoj kćerkici samo pomaže u obavljanju onoga što ona voli raditi

Tezra je veliki obožavatelj natjecanja u bodybuildingu, koja redovno prati na Youtubeu. Tvrdi da je Lula izgledala zainteresirano kada su zajedno gledali videozapise pa se šali da su je možda i nadahnuli da se sama okuša u vježbama snage.

Tezra smatra da bi još jedan razlog za njezinu snagu mogao biti dobar omjer mišića i mase, temeljen na činjenici da je bila mala beba pri rođenju. Ipak, upozorava druge roditelje da ovo ne pokušavaju sa svojim bebama.

Povratak na Net.hr