BIZARNO ILI DIRLJIVO?

BIZNIS ZVAN MAJČINSTVO: Žene poludjele za nakitom izrađenim od vlastitog mlijeka

O tome je li taj trend prekrasno slavljenje majčinstva ili puko prenemaganje moglo bi se raspravljati, no činjenica je kako je izrađivanje nakita od majčinog mlijeka sve popularnije.

Nekim ženama uvojak kose, prvi zubić ni fotografije u fotoalbumu nisu dovoljna uspomena na majčinstvo pa nose nakit izrađen od vlastitoga mlijeka, piše Daily Mail.

“Znam da je ovo što radim nekim ljudima uvredljivo i odvratno, no ja primam više narudžbi nego ikad prije”, izjavila je Vickie Krevatin, vlasnica tvrtke “Mom’s Own Milk” (MOM), najistaknutijeg proizvođača nakita od majčinog mlijeka.


Zašto je ovaj trend tako popularan? Jedan od razloga je taj što se pokušava komercijalizirati svaki aspekt majčinstva i ranog djetinjstva. Drugi je razlog taj što nekim ženama takav nakit zaista mnogo znači.

“Dojenje je velik dio života, a ovo je način da se pokrene rasprava o tome koliko je ono važno. Mlijeko je najbolja veza koju imam sa svojim sinom – željela sam nešto čime bih obilježila njegovo značenje za naše živote”, kaže Michelle Boyd (31) iz Essexa.

Proces proizvodnje uključuje slanje uzorka mlijeka proizvođaču koji ga zatim procesira kako bi se stvrdnulo i zatim se od njega izrađuju personalizirani komadi nakita.

Daily Mail/Magazin.hr

Povratak na Net.hr